Haberler

Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, kadınların iş hayatında daha fazla yer almasının önünde engel teşkil eden ne varsa hepsini kaldırmak azmi ve kararlılığında olduklarını belirtti.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, kadınların iş hayatında daha fazla yer almasının önünde engel teşkil eden ne varsa hepsini kaldırmak azmi ve kararlılığında olduklarını belirtti.

Yemişçi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumu meydana getiren en küçük ve en önemli birimin aile olduğuna vurgu yaparak, aile kurumunun temel direğinin, taşıyıcı kolonu ve koruyucusunun ise kadın olduğunu kaydetti.

Yaşamın, doğumdan ölüme kadar her anında, her ihtiyaç duyulduğunda bir menfaat gözetmeksizin destek veren kadınların, fedakarlık ve şefkatin sembolü durumunda olduğunu belirten Yemişçi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların özlem duyduğu huzurlu bir yaşam ve fırsat eşitliği konusundaki taleplerini dile getirme imkanı buldukları, birlik ve beraberliğin tarifsiz hazzını yaşadıkları gün olarak kutlanmakta olduğunu bildirdi.

Hükümet olarak kadınların pozitif ayrımcılık kapsamına alındığını aktaran Yemişçi, şunları kaydetti:

"Hükümet olarak 2010 yılında yaptığımız Anayasa değişikliği ile kadınlarımız, pozitif ayrımcılık kapsamına alınmış, haklarının korunması ve şartlarının daha da iyileştirilmesi, anayasal güvenceye kavuşmuştur. Kadınımızın iş hayatında daha fazla yer almasının önünde engel teşkil eden ne varsa hepsini kaldırmak azmi ve kararlılığındayız. Aynı zamanda çalışan kadınımızın mağdur olmasını engellemek için gerekli adımlar atılmıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Özlem Yemişçi Tekirdağ Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title