Haberler

Marsilya Ticaret Odası: Fransa Müzakereleri Durdurmaz

Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Louis Aloccio, Fransa'nın Türkiye ile Sürdürülen Müzakereleri Durdurmayacağını Söyledi. Aloccio, "Türkiye ile Müzakerelerin Durdurulacağı Konusu Fransa'da Tartışılmıyor. Bu Konu Fransa'da Gündem de Değil. Müzakereleri Fransa Engellemeyecek" Dedi.

Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Louis Aloccio, "Türkiye ile müzakerelerin durdurulacağı konusu Fransa'da tartışılmıyor. Bu konu Fransa'da gündem de değil. Müzakereleri Fransa engellemeyecek" dedi.

ABHaber'in haberine göre Aloccio, "Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak bakmıyor ancak Türkiye ile yürütülen müzakerelerin kesilmesini istediğini sanmıyorum" dedi.

Aloocio, "Sarkozy, müzakereleri durdurmaz. Zaten Brüksel ile Ankara arasında sürdürülen müzakereler sağlık yürüyüşü de değil. Türkiye bu sürede AB mevzuatını kendi mevzuatına uyarlayacak. Açıkçası yapılacak çok iş var. Süreç devam ediyor. Bunun tersi olursa kriz çıkar" diye konuştu.

Avrupa'nın Türkiye'ye müzakereleri durduracağını söylemediğini, sürecin devam ettiğinin vurgulayan Aloccio, "Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı duruşu ile müzakerelerin devam etmesi ayrı şeylerdir" dedi. Louis Aloccio şunları belirtti:

"Türkiye ile müzakerelerin durdurulacağı konusu Fransa'da tartışılmıyor. Bu konu Fransa'da gündem de değil. Müzakereleri Fransa engellemeyecek. Zaten müzakereler için en az 10 yıl var. Bu sürecin sonunda ne olur onu zaman gösterecek. İstanbul'un Avrupa için çok önemli bir yeri var. Marsilya'da Akdeniz'de uygarlığın kavşak noktasında bulunuyor. İstanbul'u da Marsilya'ya benzetiyorum. Aynı kaderi paylaşıyorlar. Türkiye AB ilişkilerinde bence Avrupa'ya verilecek en iyi cevap ekonomidir. Ekonomik kalkınmanın istenilen düzeye getirilmesi için yapısal reformların yapılması gerekiyor."

AB'nin tam olarak siyasi yapıya kavuşmadığını, yapısal reformlarını tamamlaması gerektiğine işaret eden Aloccio, Avrupa kamuoyunun da örgüt hakkında yeterli bilgisi olmadığını da ifade etti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title