Haberler

Marsel İlhan Wımbledon'da Büyüledi Milli Tenisçi Marsel İlhan : "Bu Turnuvada Büyük İhtimalle İlk 100'E Girmeyi Başaracağım"

Antrenör Can Üner : "buraya Kadar Geldik ve Çok Gururluyuz"

ANTRENÖR CAN ÜNER : "BURAYA KADAR GELDİK VE ÇOK GURURLUYUZ"

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BAŞKANI ULUÇ : "MARSEL'LE GURUR DUYUYORUM VE ONU ÇOK DAHA İYİ POZİSYONLARDA GÖRECEĞİME EMİNİM"

Milli tenisçi Marsel İlhan, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 2. turda bugün oynadığı maçı kaybererek elendi.

Wimbledon'daki umudumuz Marsel İlhan, İkinci turda 31 numaralı seri başı Rumen Victor Hanescu'ya 6-4-6-4-3-6-6-3 setlerle 3-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Dünyanın en eski ve en prestijli tenis turnuvası olan Wimbledon'daki 17 numaralı kortta, 2 saat 19 dakika süren karşılaşmada İlhan, daha önce Wimbledon'da 5 kez oynayan Rumen raket Victor Hanescu ile kıyasıya bir mücadele verdi.

Marsel İlhan, maç sonrası DHA'ya yaptığı özel açıklamada, "Toplam 4 maç kazandım ve 70 puan aldım. Bu turnuvada büyük ihtimalle ilk 100'e girmeyi başaracağım. Bugün de kazanabilirdim, ama olmadı. Rakip iyi servis attı. Aslında servis dışında ben iyi oynadım ve daha fazla puan aldım. Benim için çok iyi bir sonuç ve umarım daha iyi sonuçlar alacağım. Daha çok çalışacağım ve Türkiye'yi daha iyi temsil edeceğim" diye konuştu.

İlk tur maçında 31, bugünkü maçta ise 10 'ace' atan Marsel İlhan, "Bu maçta "ace" sayısı daha çok düştü. Genelde çok 'ace' attığım maçları kazanıyorum" dedi.

Rakibi karşısında daha çok tecrübeye ihtiyacı olduğunu hissetiğini belirten Marsel İlhan, Amerika Açık Tenis Turnuvası'ndaki hedeflerini ise şöyle açıkladı:

"Hedef her zaman iyi bir şekilde Türkiye'yi temsil etmek. Benim için Avusturalya, Wimbledon ve Amerika'da ikinci tur. Bundan sonra çeyrek final istiyorum. Bu hedefime Amerika'da ulaşacağıma inanıyorum."

ÜNER: "GURURLUYUZ"

Marsel İlhan'ın antrenörü Can Üner de kazanmayı çok istediklerini belirterek, "Buraya kadar geldik ve çok gururluyuz. Kolay bir rakip değildi, ama Marsel çok iyi mücadele etti. Sadece her sette birer servis kırdırarak maçı kaybetti. Üzgünüz tabii. Çok daha iyi başarılar elde etmek için çok daha çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun içinde elimizden geleni yapacagız" dedi.

ULUÇ: "MARSEL'LE GURUR DUYUYORUM"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ise, "Biliyorsunuz Marsel elemeden geldi. 3 tur oynadı. Kendisi için çok büyük başarı. İlk defa Wimbledon'da ana tabloda oynadı. İlk tur maçında Brezilyalı rakibine karşı çok iyi oynadı. Bugün de 31 numaralı Rumen rakibiyle iyi mücadele etti. Çok başabaş bir oyun oynadı. Teniste böyle şeyler olur. Ama ben Marsel'le gurur duyuyorum ve onu çok daha iyi pozisyonlarda göreceğime eminim" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title