Haberler

Maronit ve Ermenilerden, Rum Yönetimi'ne Askerlik Tepkisi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (Gkry), Güney'de Yaşayan Maronit ve Ermeni Cemaati Mensuplarını Askere Almak İçin Girişimlerini Somutlaştırırken, Bu Girişime Ermeni ve Maronitler'den Tepki Geldi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Güney'de yaşayan Maronit ve Ermeni cemaati mensuplarını askere almak için girişimlerini somutlaştırırken, bu girişime Ermeni ve Maronitler'den tepki geldi.

Maronit ve Ermenilerin askere alınması için Rum Savunma Bakanlığı bir yasa tasarısı hazırladı. Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Patros Kareklas, Rum Temsilciler Meclisi'nde dinsel grup temsilcisi olarak yer alan Maronit ve Ermeni temsilcilerle konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıdan sonra Maronit ve Ermeni temsilciler, konuyla ilgili görüşlerini Güney Kıbrıs'ta yayın yapan Radyo-3 kanalındaki bir programda açıkladı. Maronit temsilcisi Hacıruso, Maronitler'in askere alınmasının dil ve din gibi sorunlara yol açacağını belirterek karara tepki gösterdi. Ermeni temsilcisi Martisian da, yine Ermeni gençlerin Rumca'yı bilmediğini acemi eğitim kamplarının bulunduğu Limasol ve Baf'ta cemaatlerine ait kilise olmadığından ibadet edemeyeceklerini belirterek karşı çıktı.

Son zamanlarda hızla silahlanan GKRY, silahlı güçlerinin sayısını da artırdı. Rum Yönetimi'nin bu çerçevede 80 bin sivile silah dağıtarak milis güç haline getirdiği ve Yunanistan'dan getirttiği gençleri 5 yıllık anlaşmayla paralı askere aldığı iddia edildi.

(MG-CY-CY-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title