Haberler

Marmaris Yat Limanı'nın Yenilenmesi Tartışmaları

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, Marmaris Belediyesi'nin Yat Limanı'ndaki Çalışmalarla İlgili Olarak Mülk Sahipleri ve İlçe Halkına Hiçbir Bir Bilgi Vermediğini Söyledi.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, Marmaris Belediyesi'nin Yat Limanı'ndaki çalışmalarla ilgili olarak mülk sahipleri ve ilçe halkına hiçbir bir bilgi vermediğini söyledi.

Kadem Mete, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karacan ve bazı yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, vatandaşları ve özellikle de yat limanı esnafını yakından ilgilendiren "Yat Limanı Yüzey Kaplama İşi" ile ilgili kamuoyunda çeşitli haksız ve mesnetsiz spekülasyonlar yapıldığını söyledi.

AK Parti İlçe Teşkilatı'nın projenin karşısında olduğu ya da işi durdurmak niyetinde olduğu gibi açıklamalar yapılarak vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini belirten Mete, şöyle konuştu:

"8 Şubat 2011 tarihli belediye başkanlığı adına yapılan basın açıklamasında Sayın Arzu Girginç projenin Şubat 2010 tarihinde bitirildiğini ve sezonun yaklaşması nedeniyle Kasım 2010 tarihine ertelendiğini söylemektedir. Gerekli izinleri almak için 8 ay gibi bir süreleri olmasına rağmen proje başlangıcı olan Kasım 2010 tarihinde izinler için ilgili makamlara herhangi bir başvuru dahi yapılmadığı açıkça ortadadır. Böylesine kapsamlı bir proje için izin gerekmediğini düşünmek Belediye Başkanlığı makamının ciddiyeti ile bağdaşmaz. Koruma amaçlı imar planı lejantlarında bu bölgeye yapılacak peyzaj çalışmaları için sit kurulundan izin alınması gerektiği açıkça belirtilmiştir."

Söz konusu çalışmayla ilgili ne Şubat 2010 öncesinde ve sonrasında ne de uygulamaya başladığı Kasım 2010 tarihinde Belediye Meclisine bilgi verilmediğini iddia eden Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye Meclis üyelerimiz bu konuda meclise bilgi verilmemiş olması ve sahil projesi kapsamında kalan mülk ve işyeri sahibi vatandaşların yoğun talepleri nedeniyle 27 Aralık 2010 tarihinde dilekçe ile gerekli izinlerinin alınıp alınmadığına ilişkin kanaatlerini Muğla Valiliğine bildirmişlerdir. Dilekçede yatırımın durdurulması, dolgu yapıldığı, belediye başkanının ağır cezada yargılanması ve mülkiyet sınırları ile ilgili isnat edilen hiçbir suçlama ve talebimiz bulunmamaktadır. Sonuç olarak, Marmaris'in imajını değiştirebilecek bu proje ile ilgili şeffaf olduğu iddiasında olan Belediye Başkanlığı tarafından ne Belediye Meclis Üyelerine ne proje kapsamında kalan mülk sahiplerine ne de Marmaris halkına hiçbir açıklama yapılmamış, proje detayları paylaşılmamıştır."

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title