Haberler

Son dakika! Marmaris'te yaşayan Ukraynalılar savaşta ölen çocuklar için toplandı

Güncelleme:

Son dakika gelişmesine göre Marmaris'te yaşayan Ukraynalılar savaşta ölen çocuklar için toplandı Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinde çıkan savaşı ve ölen çocuklar için Rusya'yı protesto etti.

Marmaris'te yaşayan Ukraynalılar savaşta ölen çocuklar için toplandı

MUĞLA - Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinde çıkan savaşı ve ölen çocuklar için Rusya'yı protesto etti.

Marmaris'te yaşayan Ukraynalılar'ın kurduğu dayanışma derneği üyeleri yanlarında getirdikleri çocuk ayakkabıları ve oyuncakları Atatürk Anıtı'nın önüne dizdi. Protestocular milli marşlarını okudular, savaşa karşı sloganlar attılar, ellerinde Ukrayna ve Türkiye bayraklarını salladılar.

Ukrayna Dayanışma Derneği Üyesi Gelad Odua " Ukrayna'da çıkan savaşta sadece dün 170 den fazla çocuk öldü, çocuk ayakkabıları ve oyuncakları onun için koyduk. Sadece büyükler değil çocuklarda ölüyor herkesin bunu bilmesini istiyoruz. Akrabalarımız hala orada bir haber alıyoruz bir alamıyoruz, burada beklemek çok zor " dedi.

Marmaris Ukrayna Dayanışma Dernek Başkanı Svetlana Borovska, yaptığı basın açıklamasında " Bugün Ukrayna'da ne yazık ki Rus askerlerinin girdiği şehirlerdeki çocuklar annelerinin gözünün önünde öldürülüyor. Biz, Türkiye'deki Ukrayna toplulukları, tüm ülkelerin liderlerine ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz. Sizleri Ukrayna'yı desteklemeye çağırıyoruz ve rica ediyoruz. Ukrayna, Türkiye gibi demokratik ilke ve değerlere dayanmaktadır " diyerek yardım çağrısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title