Haberler

Marmaris'te Ormanda Maden Faaliyetine Tepki

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler beldesinde bir taş ocağında çalışmalara başlanması tepki çekti.

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler beldesinde bir taş ocağında çalışmalara başlanması tepki çekti.

Edinilen bilgiye göre; Asparan'ın Aşlama Mevkii olarak isimlendiren bölgede faaliyete başlayan Taş Ocağı'nın duvar taşı üretimi için çalışma yaptığı açıklandı. Taş Ocağı'nın işletmecisinin daha önce Osmaniye Köyü'nde Manganez Madeni çıkartmak isteyen iş adamı Mehmet Bekmez olduğu öğrenildi.

Bekmez yaptığı açıklamada " Taş ocağıyla ilgili bütün izinleri aldık. Biz taş ocağının işletmesini yapıyoruz. Ruhsat sahibi Muğla Beton firması" dedi. Taş Ocağı için ÇED olarak adlandırılan Çevresel Etki Değerlendirme raporunun alındığını kaydeden Bekmez,Enerji Bakanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'nin de taş ocağının faaliyetine izin verdiğini savundu. Bekmez, izinlerin yer aldığı bir dosyayı da kamuoyuyla paylaşabileceğini söyledi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin ise taş ocağına kurum tarafından izin verildiğini doğruladı. Öte yandan söz konusu alan için Levent Bodur isimli vatandaşa 100 hektarlık ormanlık alanın 33 hektarının kullanımı için 29 Mayıs 2006 tarihinde Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı verildiği öğrenildi. Alanın kiralanması için Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Hisarönü Şefliği'nin onayı olduğu kaydedildi. Ancak 17 Ocak 2007 yılında bu alan Muğla Beton isimli firmaya devredildi.. 17 Ocak 2017 yılına kadar alanı kiralayan Muğla Beton firmasının taş ocağını çalıştırması için İl Özel İdare'den alması gereken Gayri Sıhhi Müessese ruhsatının yenilenmediği iddia edildi.

Asparan'ın Aşlama Mevkii'nde taş ocağının faaliyete başlamasına İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren büyük tepki gösterdi. Eren, bu girişimle ilgili İçmeler Belediyesi'ne bilgi verilmediğini kaydetti. "Marmaris'te taş ocağı intihardır" diyen Eren, faaliyetin durdurulması için dava açacaklarını söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Marmaris İçmeler Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title