Haberler

Marmaris'te Mobese Sitemi

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, Kente Kurulması Düşünülen Kameralı Güvenlik Sistemine (Mobese) Destek Vermeyen Sivil Toplum Kuruluşları, Yönetici ve Bazı Belediyelere Tepki Gösterdi.

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, kente kurulması düşünülen kameralı güvenlik sistemine (MOBESE) destek vermeyen sivil toplum kuruluşları, yönetici ve bazı belediyelere tepki gösterdi.

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda MOBESE'ye destek vermeyen sivil toplum kuruluşları, yönetici ve bazı belediyelere tepki gösterdi. Özdemir, burada yaptığı açıklamada Marmaris'e kurulacak kamera sisteminin iş adamı Halit Narin tarafından kurulacağını söyledi. Ayrıca bu yıl yapılması planlanan Denizcilik Festivali'nin ise iptal ettiğini belirtti. Marmaris Kamera Güvenlik Sistemi Yürütme Heyeti'nin hazır bulunduğu toplantıda, MOBESE konusunda taahhütte bulunanlardan Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası söz verdiği 30 bin YTL'nin hepsini, İçmeler Belediyesi de 15 bin YTL'yi yatırdı.

MOBESE konusunda söz veren birçok belediye ve sivil toplum kuruluşlarının sözlerini yerine getirmediğini belirten Özdemir, "Beldibi Belediyesi 15 bin, Arnutalan Belediyesi 30 bin, Ticaret Odası 100 bin, Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) 100 bin, Deniz Ticaret Odası 20 bin, TÜRSAB 50 bin, Fırıncılar Derneği 20 bin, Şöförler Odası 55 bin YTL vereceklerini öne sürülmüşlerdi. Marmaris Belediyesi de eksik olan 200 bin YTL'yi karşılayacaktı. Ancak verilen sözler yerine gelmedi. Herkes elini eteğini bu işten çekti. Sırf ben ve kuruldaki arkadaşlarım pirim kazanmasın diye yardım etmediler" dedi.

1 milyon 100 bin YTL ihale edilen ancak şu an kasalarında 64 bin YTL bulunduğunu ifade eden Özdemir, Marmaris Valisi Lütfü Yiyenoğlu'nun aracılığı ile Tekstil Sanayicileri ve İşverenler Sendikası Başkanı Halit Narin ile temasa geçtiklerini kaydetti.

Marmaris Denizcilik Festivali'nin İptaline de değinen Cemalettin Özdemir, şunları söyledi: "Yapılması planlanan festival için Başbakanlık Tanıtma Fonundan 6.5 milyon dolar yardım istedik ve 49 ülke davet ettik. Bu daveti 15 ülke hemen kabul etti. Yazışmalar sürerken ilk olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, asker olarak isimlerinin fazla ortada dolaşmasından dolayı rahatsız olduklarını ve festivalden çekildiğini açıkladı. Arkasından Marmaris Belediyesi de 'Biz de katılmayacağız' diyerek festivalden çekilmesinden sonra mecburen bu festivali iptal etmek zorumda kaldık. Umarım 2009'da yaparız" dedi. Bu arada iş adamı Halit Narin tarafından yapılması kabul edilen sistemin sezon başında devreye gireceği belirtildi.

(CG-ŞT-AT-Y)

05.02.2008 19:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title