Haberler

Marmaris'te İki Hafta İçerisinde 17 Köpek Tarım İlacıyla Zehirlendi

Marmaris İlçesi İçmeler Beldesinde Bugün 7 Köpek Zehirlendi. Zehirlenen Köpeklerin Kimler Tarafından Zehirlendiği Henüz Bilinmezken Son 15 Gün İçerisinde 17 Köpeğin Tarım İlacıyla Zehirlenerek Öldürülmesi Şakınlıkla Karşılandı.

Marmaris ilçesi İçmeler beldesinde bugün 7 köpek zehirlendi. Zehirlenen köpeklerin kimler tarafından zehirlendiği henüz bilinmezken son 15 gün içerisinde 17 köpeğin tarım ilacıyla zehirlenerek öldürülmesi şakınlıkla karşılandı.

Köpeklerin hırsızlık amacıyla zehirlenmiş olabileceğini söyleyen İçmeler Belediyesi Veteriner Hekimi Güran Şahin, "Maalesef 15 gün önce İçmeler beldesinde zehirlenme vakası meydana geldi. Sahibi olan 10 köpek öldü. O dönem içerisinde kıyma içerisinde bir zehir olduğu düşüncesiyle İzmir'e tahlile gönderdik. O tahlil sonucunda bir tarım ilacıyla kıyma karıştırılarak bir zehirleme olgusu yapıldığı anlaşıldı" dedi.

Köpek zehirlenmeleri ile ilgili Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğüne bilgi verdiklerini dile getiren Şahin, şöyle konuştu: "Ancak bu sabah itibariyle tekrar zehirlenme vakaları oldu. Şu ana kadar yedi tane sahipli köpek öldü. Bu olayları büyük ihtimalle hırsızlık çetelerinin yapmış olduğundan şüpheleniyoruz nedeni de bu zehirlenme vakalarından sonra ölen köpeklerin sahiplerinin evlerine girildi ve beş altı tane hırsızlık vakası oldu"

Köpeği zehirlenen İsmail Gökmen isimli vatandaş köpeğinin zehirlenmesinden dolayı üzgün olduğunu belirterek, "1.5 saat önce otelden çıktık ve bahçeye indik orada bir şey kokladı daha sonra kıvranmaya başladı. Ben de hemen veterinere getirdim" dedi.

Zehirlenen köpeklerin tedavisini yapan Veteriner Mehmet Çetinaslan köpeklere serum uyguladıklarını söyledi.

(CG-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title