Haberler

Marmaris'te 500 Bin YTL'lik Promosyon Tartışması

Muğla'nın Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Öğretmen Maaşları İçin Anlaşma Yaptığı Bankanın Verdiği Yaklaşık 500 Bin YTL'lik Promosyon, Tartışma Konusu Oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Bu Parayla Yaptırılacak Okul İçin Bakanlıktan İznin Çıktığını Açıklarken, Eğitim-sen ve Türk Eğitim-sen'e Bağlı Yaklaşık 450 Öğretmen İmza Toplayarak Paranın Kendilerine Verilmesini İstedi.

Muğla'nın Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen maaşları için anlaşma yaptığı bankanın verdiği yaklaşık 500 bin YTL'lik promosyon, tartışma konusu oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, bu parayla yaptırılacak okul için bakanlıktan iznin çıktığını açıklarken, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen'e bağlı yaklaşık 450 öğretmen imza toplayarak paranın kendilerine verilmesini istedi.

Okul yaptırılmasına en son karşı çıkacak insanların öğretmenler olduğunun altını çizen sendika yetkilileri, öğretmenlerin fikri ve izni alınmadan emrivaki yapılmasına karşı çıktıklarını kaydetti. Eğitim-Sen Marmaris İlçe Temsilcisi Erol Kırmızı, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen maaşları üzerinden bir bankayla yaptığı protokol gereği alınan promosyonun yüzde 70'inin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 12 Aralık 2006 tarihli genelgesi doğrultusunda çalışanlara verilmesi gerekiyor. Eğitim çalışanlarının bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vermiş olduğu dilekçedeki talep yerine getirilmiyor. Bu anlayış, dilekçe veren yaklaşık 450 öğretmeni ve bakanlık genelgesini hiçe saymaktır. İyi bir idareci çalışanların mutlu, huzurlu bir ortamda çalışmasını istemez mi? İyi bir idareci çalışanların hakkını aramaz ve korumaz mı? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, alınan promosyonun öğretmenlere verilmemesi için elinden geleni yapmaktadır. Bunun tam tersi olması gerekmez mi?" dedi.

620 öğretmenin çalıştığı Marmaris'te 450 öğretmenin verdiği dilekçenin görmezden gelindiğini söyleyen Kırmızı, "Genelge gayet açıkken, neden Milli Eğitim Bakanlığı'ndan görüş sorulmaya gerek duyuluyor? Öğretmenlerin alacakları bu paraya el koyarak, öğretmenleri huzursuz ettiğinizin farkında değil misiniz? Türkiye'nin birçok yerinde bu paralar ödenirken, siz ödememe yoluna giderek eğitim-öğretime katkı yaptığınızı mı zannediyorsunuz? Öğretmenleri okul yapımına karşıymış gibi göstererek ne yapmak istiyorsunuz? Bu konuda hiçbir öğretmenin görüşü alınmadan, ben yaptım oldu anlayışını ne kadar demokratik ve etik buluyorsunuz? Genelgeyi uygulamayarak suç işlediğinizin farkında mısınız? Biz Eğitim-Sen ve eğitim çalışanları olarak genelge doğrultusunda bir an önce adı geçen paranın yüzde 70'inin faiziyle birlikte çalışanlara ödenmesini istiyoruz. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz" diye konuştu.

Paranın öğretmenlere dağıtılmaması halinde sendika olarak eğitim çalışanlarının haklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata ise, şunları söyledi:

"İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Züleyha Aldoğan'ın Marmaris'te eğitim için yaptığı çalışmaları ve okul yapımı konusunda göstermiş olduğu azim ve çabayı takdir ediyoruz. Eğitim çalışanlarının okul yapımına karşı olmadığının altını çizmek istiyorum, ancak çalışanların rızası olmadan kendi maaşları nedeniyle verilen promosyon parasıyla okul yaptırmanın eğitim çalışanına düşen bir görev olmadığını düşünüyoruz. Zaten eğitim çalışanlarının bu zor ekonomik şartlarda fedakarca görev yapmaları bile eğitime bir hizmettir."

Bu arada, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, promosyon parası ile yaptırılacak okul için bakanlıktan izin çıktığını açıkladı.

(LK-ŞT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title