Haberler

Marmaris Osmaniye'de tamamen yanan evlerden birinin inşaatı tamamlandı, mağdur aile evlerine taşındı

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz'da çıkan orman yangınında evleri tamamen yanan 17 haneden biri olan, Şahin çiftinin evinin yapımı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kısa sürede tamamlandı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz'da çıkan orman yangınında evleri tamamen yanan 17 haneden biri olan, Şahin çiftinin evinin yapımı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kısa sürede tamamlandı. Yaklaşık 40 gün sonra yeni evlerine kavuşan aile, yetkililere teşekkür etti.

Marmaris'te çıkan orman yangınlarında 69 hane yanmış bu yangında en çok kırsal Osmaniye mahallesi zarar görmüştü. Marmaris Osmaniye Mahallesinde yangında evleri ve içindeki eşyaları tamamen yanan Günay ve İlyas Şahin çiftçine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyaret etmiş ve en kısa zamanda ev sözü vermişti. Toplu Konut İdaresi'nin devreye girmesi sonrası Şahin Çiftinin yeni evi kullanıma hazır hale getirildi.

TOKİ tarafından yangın bölgesinde örnek proje olan 2+1, yaklaşık 100 metrekare oturma alanına sahip tek katlı binanın yapımı tamamlandı. Boyası, badanası, bahçe düzenlemesi ve evin içindeki düzenleme ve tefrişat Marmaris Kaymakamlığı ve gönüllü vatandaşların da desteği ile tamamlanarak Aile evine taşındı.

Marmaris Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Evrim Koçlar Çağlayan'ın da sık sık ziyaret ettiği Şahin Ailesi, halen yangın günlerinin etkisini yaşadıklarını belirttiler. Yangından sonra ateş yakmaya bile korkar hale geldiklerini belirten 55 yaşındaki Günay Şahin "18 veya 19 gün önce evimizi yapacaklarını söylediler. Her şeyimiz geldi evimiz yapıldı, evimize taşındık. Hani memnunuz evimizde mutlu yaşıyoruz. Devletimiz milletimiz yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Herkes elinden geldiği kadar yardım etmeye çalıştı, bizleri mağdur durumlara düşürmediler yardım ettiler. Evimizin yandığını hissettirmediler. Yangından hemen sonra konteynırımız geldi her şeyimiz geldi. konteynerin içinde zaten çok kalmadık sıkıntımız yok" diye konuştu.

Arıcılık yaparak geçimini sağlayan 59 yaşındaki İlyas Şahin ise "Allah razı olsun her keslerden evimize girdik şükür. Bundan sonra işimize bakacağız arıcılık yapacağım arılarımı getirip bal sağımımı yapacağım. Bizlere yardımcı olan herkesten Allah razı olsun" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Osmaniye Marmaris Muğla Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title