Haberler

Marmaray Üzerindeki Otel Projesine 4 Yıl Sonra Onay

SİRKECİ Garı yakınında bulunan ve altından Marmaray hattı geçen arsaya yapılmak istenen otel projesi, 4 yılın ardından onaylandı.

3 BODRUM KATINDAN 2 BODRUM KATINA DÜŞÜRÜLDÜ

4 yıl önce 3 bodrum kat ve 4 normal kattan oluşan "Cemal Akmercan Otel Projesi" için Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH)  Marmaray İstanbul Bölge Müdürlüğü, inşaat kazısının Marmaray'a 50 metre yaklaşacağı ve sarsıntının tünellere zarar vereceğine dair bir rapor hazırlamıştı. Projenin yeniden başlaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan yeni başvuruda bodrum kat sayısı 2'ye düşürüldü. Başvurudan 13 gün sonra, proje için 17 Nisan'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir' kararı verildi. Yenilenen proje, 2 bodrumla birlikte zemin kat, 4 normal kat ve çatı arası kattan oluşacak. 108 oda kapasiteli olması planlanan otelin bedeli 7 milyon lira olacak. 2 yılda tamamlanması planlanan otel, 8 araçlık otopark ve havuz ile birlikte toplam 8 bin 343 metrekare kapalı alana sahip olacak.

"MARMARAY'A ETKİSİ OLMAYACAK" DENİLDİ

Proje Marmaray proje alanının üzerinde kaldığı için DLH Marmaray İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden yeniden rapor alındı. Rapor bu kez olumlu çıktı. Yeni başvuruda "Proje alanının içerisinde bulunduğu alan Marmaray Proje alanının üzerinde kalmaktadır. Projenin İmar kapsamında yürütülen çalışmalar dahilinde; söz konusu durum ile alakalı olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 17.11.2016 tarihli görüşünde projesine uygun olarak 2 bodrum, zemin ve 4 normal kat yapılmasının Marmaray Projesi Tünellerine herhangi bir etkisinin olmayacağı belirtilmiştir" ifadeleri yer alıyor.

OTEL İÇİN 21 UYARI

Öte yandan raporda otel için 21 maddelik uyarıda bulunuldu. İnşaat sırasında sondaj yapılmaması, yüksek titreşimli silindir kullanılmaması, inşaat sınırlamalarına mutlak uyulması gerektiği gibi uyarılar yer aldı. Olası risklere karşı çevre binalar için gerekli tedbirlerin alınmasının  inşaat sahibinin sorumluluğunda olduğu, parselde projesine uygun imalat yapılamaması halinde idarenin sorumlu tutulamayacağı belirtildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Marmaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title