Haberler

Marmara'ya Kar Geliyor

Yurdumuz halen Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde bulunuyor.

Yurdumuz halen Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde bulunuyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, yağışlı havanın bugün tüm yurtta, yarın ve cuma günü ise ülkemizin büyük bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, yarın kuzeybatı kesimlerde 6 ila 12 derece, cuma günü kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalması bekleniyor. Meteorloji'den yapılan açıklmaya göre bugün, Türkiye genelinde bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Adıyaman çevreleri ile zamanla Marmara'nın doğusunda kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas çevreleri ile zamanla Marmara geneli ve Batı Karadeniz'in iç kesmlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli 30-60 km/saat), Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte Marmara bölgesinde görülecek kar yağışlarının tipi şeklinde olacağı değerlendirilmektedir.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR

Cuma günü, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatılı yönlerden Güney Ege ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AŞIRI YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya'nın Alanya, Gazipaşa ve Manavgat ilçeleri, Adana, Hatay ve Anamur çevrelerinde çok kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Yazılı olarak yapılan açıklamada ayrıca, Antalya, Osmaniye ve Kahramanamaraş'ta ve akşam saatlerinden sonra ise Mersin, Adıyaman, Malatya, Elazığ çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların ve kamu görevlilerin meydana gelmesi muhtemel sel, taşkın, heyelan ve yıldırım gibi afetlere karşı ve deniz ve kara ulaşımdaki aksamalara, yıldırım, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tebirli olması uyarısında bulunuldu.

GK - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title