Haberler

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Yıldırım'da Toplandı

Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği 2007 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı Yıldırım Belediyesi'nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi. Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği Görevini Yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Açılış Konuşmasında Yıllardır Ayakta Kalan Birliğin Çok Büyük İşlere İmza Attığını Belirterek, Orhangazi İlçesi'ne Yapılması Planlanan Birlik Eğitim M...

Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği 2007 yılı Temmuz ayı toplantısı Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevini yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, açılış konuşmasında yıllardır ayakta kalan birliğin çok büyük işlere imza attığını belirterek, Orhangazi İlçesi’ne yapılması planlanan birlik eğitim merkezi ile birlik hedeflerinin daha da büyüyeceğini vurguladı.

Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği üye belediye başkanları katıldı.

Orhangazi İlçesi’ne yapılması planlanan birlik eğitim merkezinin birliğe ait bir yer olması nedeniyle önemli olduğuna dikkat çeken Keskin, İznik Gölü’nün kenarına 124 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan tesiste, kongre, seminer ve konferans salonlarının bulunacağını söyledi.

Ahşap ve doğayla içiçe bir tesis olacağını vurgulayan Keskin, “Yapılması planlanan tesisin bir özelliği de kendi enerjisini kendisi üretecek. Türkiye’de başka bir benzeri yok. Yaşayan bir mekan olacak. Ahşap ve doğayla iç içe ve turizme açık bir yer olması nedeniyle tüm üye belediyelerin yeri olacak. Eğitim merkezinin finansı noktasında ise 2 düşüncemiz var. Yap-işlet-devret modeli veya nüfusa göre üye belediyelerin yapacağı destek ile tesisin yapımı düşünülmekte” diye konuştu.

Birlik eğitim merkezi arsasının Orhangazi Belediyesi tarafından tahsis edilmesinin de birliğe büyük avantaj sağlayacağını vurgulayan Başkan Keskin, ilçenin ulaşım noktasında da diğer üye belediyeler açısından büyük kolaylık olacağını söyledi.

İhtisas Komisyonu üyelerinin de bir araya gelerek birlik çalışmaları noktasında görüş alışverişinde bulunduğu toplantı bir gün sürecek.

(İHS)

31.07.2007 14:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title