Haberler

Marmara Üniversitesinde Yeni Akademik Yıl Açılışı... -Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: -"yüksek Öğretimde Amacımız, Bilimselliği Temel Alan Yapılanmaların Gerçekleştirilerek, Üniversitelerimizin Dünyadaki Saygın Üniversitelerin Düzeyine Çıkabilmesidir"

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Yüksek Öğretimde Amacımız, Bilimselliği Temel Alan Yapılanmaların Gerçekleştirilerek, Üniversitelerimizin Dünyadaki Saygın Üniversitelerin Düzeyine Çıkabilmesidir" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ''Yüksek öğretimde amacımız, bilimselliği temel alan yapılanmaların gerçekleştirilerek, üniversitelerimizin dünyadaki saygın üniversitelerin düzeyine çıkabilmesidir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in, Marmara Üniversitesinin 2006-2007 Akademik yılının açılışı nedeniyle Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necla Pur'a gönderdiği kutlama mesajı, törende okundu.

Sezer mesajında, gelişen dünyada söz sahibi olmayı, uygarlığa katkıda bulunmayı amaçlayan ülkelerin en önemli gücünün, çağdaş eğitim olanaklarından yararlanabilmiş, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirilmiş nitelikli insan gücü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin aydınlanma ve çağdaşlaşma yolundaki gücünü Cumhuriyetin temel kurumlarından olan üniversitelerden ve üniversite gençliğinden aldığını vurgulayan Sezer, aklın ve bilimin egemen olduğu, bilim insanı ve aydın kuşaklar yetiştiren, gençleri her yönden yaşama hazırlayan üniversitelerin, Türkiye'nin sağlam temeller üzerinde yükselerek çağdaş dünyanın güçlü ortaklarından biri durumuna gelmesi çabalarında büyük görev üstlendiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer, üniversitelerin bilim ve teknolojinin gelişmesine, ekonomik, toplumsal ve kültürel yaşamın zenginleşmesine, evrensel değerleri ulusal değerlerle bütünleştirerek genç kuşaklara aktarılmasına öncülük ettiğini, çalışmalarıyla topluma yol gösterdiğini, insanları doğru bilgilerle aydınlattığını ve ülke sorunlarına çözüm üreterek kalkınma sürecine hız kazandırdığını ifade etti.

Yüklediği görevleri geleceğin güvencesi olan gençlere çağdaş bir eğitim vererek yerine getiren üniversitelerin, aydınlık Türkiye'nin saygın kurumlarından biri olarak varlığını sürdüreceğine inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ''Yüksek öğretimde amacımız, bilimselliği temel alan yapılanmaların gerçekleştirilerek üniversitelerimizin dünyadaki saygın üniversitelerin düzeyine çıkabilmesidir. Bunun için akademik özgürlüğün her koşul ve ortamda korunması, öğrencilerin yönetsel ve akademik kadrolarıyla üniversite dünyasının sorunlarının beklentiler doğrultusunda çözüme kavuşturulması gerekir'' dedi.

-''ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ''-

Ahmet Necdet Sezer, demokrasi kültürünün yerleşmesine, bireysel katılımcılığın ve çok sesliliğin geliştirilmesine hizmet eden üniversitelerin, bilimsel araştırma ve çalışmaların rahatça yapılabildiği, düşüncelerin özgürce tartışılabildiği çağdaş kurumlar olarak korunmasının yaşamsal önem taşıdığını belirterek, mesajında şunları kaydetti:

''Üniversiteli gençlerimizin özgür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, dogmalardan ve boş inançlardan etkilenmeden yaşamını yönlendiren, çağdaşlığı, sürekli gelişmeyi yaşam biçimi olarak benimseyen, insan haklarına saygılı, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan, haklarının ve sorumluluklarının bilincinde, yaratıcı, yapıcı ve üretken bireyler olarak yetişmeleri büyük önem taşımaktadır.

Türkiye'nin aydınlık geleceğini temsil eden üniversitelerimizde yetişen gençlerimizin, yüce Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde ilerlemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğine, laik Cumhuriyeti tüm değerleri ve kazanımlarıyla geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz.

Üniversitenizin değerli öğretim üyesi ve görevlileri ile geleceğe umut ve güvenle bakmamızı sağlayan öğrencilerimize başarılı bir akademik yıl ve esenlikler diliyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title