Haberler

Marmara Depremi'nin 15. Yılı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde Gölcük'te hayatını kaybedenler için, saat 03.02'de anma töreni düzenlendi.

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Gölcük'te saat 03.02'de anıldı.

Kavaklı sahilinde yaptırılan Deprem Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, 17 Aralık 1999'da, Marmara Depremi'nin meydana geldiği saat 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu. Yaşamını yitirinlerin anısına çelenk bırakıdı, denize karanfiller atıldı ve dualar edildi.

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, 17 Ağustos 1999'da merkez üssü Gölcük olan büyük bir felaketin yaşandığını belirterek, aradan geçen 15 yıl içinde maddi yaraların sarıldığını fakat manevi olarak acıların hala taze olduğunu söyledi.

Bir daha böyle acılar yaşamamak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Yazıcı, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bu yüzden depremle yaşamayı öğrenmek zorunda olduklarını kaydetti.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de Marmara Depremi'nde yaşamlarını yitirenleri rahmetle andıklarını ifade ederek, depremi hiçbir zaman unutmadıklarını, unutturmayacaklarını vurguladı.

Tören, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı'nın yaptığı dua ile sona ererken, vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yazıcı Kavaklı Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title