Haberler

Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı

Marmara Belediyeler Birliği'nin encümen toplantısı Lüleburgaz'da yapıldı.

Marmara Belediyeler Birliği'nin encümen toplantısı Lüleburgaz'da yapıldı.

Lüleburgaz Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, doğanın kirlenmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Marmara Bölgesi'nin Türkiye'deki kirlilikte ilk sırada yer aldığını belirten Altepe, yetkililerin bu bölgede bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Bölgesel bir kirliliğin zamanla dünyayı etkilediğini aktaran Altepe,

"Bölgedeki belediyeler, altyapı ve arıtma tesisleri sorununu çözmeliler. Bazı belediyelerimizde de kanalizasyon sorunu var. Bunlar da çözülmeli. Sanayiciler önceliklerini arıtma tesislerine vermeli. Çevremiz bize emanet edildi. Bu emaneti gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmak en önemli görevimizdir" diye konuştu.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da Lüleburgaz'daki çevre sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantıya, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya da katıldı.

Muhabir: Tolga Ayan / Cihan Demirci

Yayıncı: Nurhan Çorlu - KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Lüleburgaz Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title