Haberler

Marka Uzmanı Asplund, Sakarya'ya Geliyor

Dünyanın Önde Gelen Şehir Markası Uzmanı Christer Asplund, Sakarya'yı Marka Şehir Yapmak İçin Geliyor.

Dünyanın önde gelen şehir markası uzmanı Christer Asplund, Sakarya'yı marka şehir yapmak için geliyor.

"Türkiye'yi tanıtamıyorsunuz. Avrupa'daki işadamları İzmir'i meyve sanıyor. Orhan Pamuk Türkiye'nin tanıtımı için en büyük fırsat" sözleriyle dikkatleri üzerine çeken dünyanın önde gelen şehir markası uzmanlarından Christer Asplund, Sakarya'yı marka şehir yapmak için çalışacak.

Asplund'un, 17 Mart Pazartesi günü Sakarya'ya gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ile görüşeceği bildirildi. Konferans vermek üzere daha önce birkaç kez Türkiye'ye gelen ve ulusal basına yansıyan röportajları ile tanınan İsveçli marka sihirbazı Christer Asplund, Sakarya'yı marka şehir yapmak için kolları sıvadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Christer Asplund'un liderliğindeki Intarlace Invent'in Türkiye Temsilcisi Brandassist firması ile 'Marka Şehir' protokolünü imzaladıklarını söyleyerek, "Şehirlerin de kendi özelliklerini kullanarak dünya markası olabileceğini savunan Stockholm, Barcelona, Larvik, Tartu, Torina, Vaestervik, San Cugat, Şangay Xuhvi Bölgesi, Haute-Champagne Teknoloji Bölgesi, Guadeloupe Bilim Parkı başta olmak üzere 200'e yakın projeyi hayata geçiren ve Barcelona, Kapenhag, Stachkholm, Londra ve Sophia-Antipolis'te ofisleri bulunan Christer Asplund, 17 Mart Pazartesi günü Sakarya'ya gelecek. Asplund, 'Marka Şehir Sakarya' projesinin yol haritasını hazırlayacak" dedi.

(İÇ-AK) 13.03.2008 16:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title