Haberler

Marka 2013 Konferansı İçin Geri Sayım Başladı

Güncelleme:

Marka konferansı yıldız konuşmacıları ve ilham dolu içeriği ile eşsiz bir deneyim yaşatacak

İş ve pazarlama liderlerinin ilham kaynağı MARKA Konferansı, birbirinden çarpıcı konuşmacıları, konu başlıkları, sınırsız, kuralsız, kışkırtıcı bilgi ve ilham dolu içeriğiyle bir kez daha iş dünyasının gündemini belirlemek üzere hazırlanıyor.

19-20 Aralık, Swissotel

Yıldız İsimler MARKA 2013'te: Sir Bob Geldof, Noreena Hertz, Johanna Blakely, David Rowan, Eugenio Mendez, Chris Chavez, Angelo Bucarelli, James Mollison, BJ Cunningham, Acun Ilıcalı, Murat Sabuncu, Leyla Alaton, Bekir Ağırdır, Uğur Gürses, Demet Cengiz, Balçiçek İlter, Şirin Payzın, Hayko Cepkin, Fatoş Karahasan, Metin Fadıllıoğlu…

Lider konferans markası Yürekli tarafından 14 yıldır aralıksız gerçekleştirilen ve 12 yıldır Yapı Kredi World ana sponsorluğunda düzenlenen MARKA Konferansı için geri sayım başladı. Bu yıl 19-20 Aralık tarihlerinde Swissotel'de düzenlenecek olan MARKA 2013 Konferansı sahnesi dünya çapında rock starlardan ekonomi yıldızlarına, marka yaratıcılarından televizyon ikonlarına, sanatçılardan fotoğrafçılara, dünya medyasını etkileyen düşünürlerden pazarlama dehalarına kadar birçok ilgi çeken konuşmacıyı ağırlayacak.

Konferans deneyiminde çığır açan uygulamaları sektörle tanıştıran ve birçok sıra dışı uygulamanın ilk yaratıcısı olan MARKA Konferansları bu yıl yine, aynı zamanda deneyim yönüyle de fark yaratacak bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Diğer taraftan içerik konusundaki iddiasını, her yıl olduğu gibi sürdüren MARKA 2013'ün dikkat çeken konu başlıkları arasında "Yeni Marka Ahlakı: Siyasi Sorumluluk ve Sosyal Sorumluluk", "Yeni Teknoloji ve Lüks Markaların Geleceği", "Hikayelerin Gücü: Bir hikayeyle milyarlarca kalbe ulaşmak", " Türkiye'deki Yeni Sosyal Trendler ve Önümüzdeki Seçimler", "Markalar için Ekonomi Rotası 2014", "İstanbul Gece Hayatı ve Eğlence Markası Yaratmak", "Y kuşağı, anlatılmaz yaşanır!", "Markalar için Yoga Dersi", "Sanat ve Tasarımla İletişim", "Fotoğraflarla Anlatılan Hikayeler: Görselin Gücü", "Patron Çıplak!", "Sosyal Medya ve Sosyal Ağın Parçası Olan Müşteri", "Dijital Devrim, Fikri Haklar ve Hukukun Değişen Yüzü" gibi başlıklar yer alıyor.

Yıldız İsimler MARKA 2013'te…

Konuşmacılar arasında ise birçok yıldız isim var: Sir Bob Geldof, Noreena Hertz, Johanna Blakely, David Rowan, Eugenio Mendez, Chris Chavez, Angelo Bucarelli, James Mollison ve BJ Cunningham gibi marka isimler dünyanın çeşitli ülkelerinden MARKA 2013'e katılmak üzere İstanbul'u aylar öncesinden programlarına aldılar. Bu yıl MARKA 2013'te iş ve medya dünyasından da bir yıldızlar geçidi var: Acun Ilıcalı, Murat Sabuncu, Leyla Alaton, Bekir Ağırdır, Uğur Gürses, Demet Cengiz, Balçiçek İlter, Şirin Payzın, Hayko Cepkin, Fatoş Karahasan, Metin Fadıllıoğlu gibi birçok önemli isim MARKA 2013'teki yerini almaya hazırlanıyor.

MARKA Konferanslarının yaratıcısı olan konferans sektörünün lider kuruluşu Yürekli'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör: "Bu yıl, MARKA 2013'le Yürekli'nin içerik becerisini ortaya koyan bir konferans sunacağız. MARKA 2013 sahnesinde yer alacak her konuşmacı çarpıcı ve etkili sunumlar yapmak üzere hazırlanıyor. Yenilik, akıl, bilgi ve ilham dolu, sınırları zorlayan bir gündem sunmak üzere çalışmalarımız son hızıyla ilerliyor. Markaların 2014 gündemini şekillendirirken, başka hiçbir yerde bulunmayacak bir içerikle izleyicilerimizin karşısına çıkacağız. Şaşırtıcı, düşündürücü, bilgilendirici olmayı hedeflediği kadar, "eğlendirerek bilgi ve fikir paylaşma" felsefesiyle yıllardır iş konferansı anlayışını değiştirdiğimiz gibi, MARKA Konferanslarının sıra dışı formatını her yıl daha da geliştiriyoruz. Bu yıl yine sürprizler, farklı uygulamalarla seyircimizi heyecanlandıracağız. İş dünyasının en görkemli, en etkili buluşması olarak anılan MARKA Konferansları lider markaların, marka ekiplerinin ve fikir önderlerinin en önemli buluşma noktası olarak her yıl olduğu gibi bu yıl yine 'kapalı gişe' bir etkinlik olarak hem eşsiz bir deneyim hem de lüks konferans anlayışında yeni bir dönüm noktası olacak." dedi.

MARKA 2013 Konferansında yer alan konuşmacılar, konu başlıkları ve oturumlarda ilgili bilgi:

Sir Bob Geldof
Rockstar, aktivist, müzisyen, işadamı

Yeni Marka Ahlakı: Siyasi Sorumluluk ve Sosyal Sorumluluk
Dünya çapında bir rock star, müzik dünyasında bir efsane, Afrika için çalışan büyük aktivist, önemli bir iş adamı ve her şeyin ötesinde dünyanın en etkili konuşmacılarından biri...7 yıl aradan sonra, yeniden MARKA sahnesinde... Politik dozu yüksek konuşmasında markaların siyasi ve sosyal sorumluluğuna dikkat çekecek olan Bob Geldof; yeni dünyanın, yeni marka ahlakını tartışmaya açacak. Konuşmasının ikinci bölümünde ise sürpriz bir performans sergileyecek olan Bob Geldof, DJ Funky C ile müzik üstüne eşsiz bir 'star talk' gerçekleştirecek. MARKA 2013'te fikirlerin, duyguların, deneyimin ve yeni ufukların zirvesini kaçırmayın!

Noreena Hertz

Yazar, fikir lideri, yıldız ekonomist

Karmaşık sistemler içinde akıllı kararlar verebilmek: Gözler Faltaşı Gibi Açık!
İş dünyasını ele geçirmiş olan yeni teknoloji, dünyadaki büyük değişim, tüm yeni, çelişkili sistemler… Hayat artık hiç olmadığı kadar karmaşık. Bu karmaşanın içinde karar vermek, daha da önemlisi 'doğru' karar vermek günden güne zorlaşıyor. İş dünyasındaki yöneticilerin ve tüketicilerin karar mekanizmalarının 'sinsi manipülasyon sistemlerinin' ne derece etkisi altında kaldığı belirsiz. 'Uzman görüşü' kavramını sorgulamanın zamanı geldiğine inanan ünlü ekonomist Hertz, tüm dünyada fikir liderleri seviyesinde büyük tartışmalar doğuran sorgulayıcı yaklaşımını ve doğru karara götüren düşünce sistemini MARKA 2013'te anlatıyor.

David Rowan
GQ - Yazar, Wired - Editör

Yeni Teknoloji ve Lüks Markaların Geleceği
Tüketicideki değişim, yeni eğilimler, yeni teknoloji ve mobil-internet dünyasında yepyeni iş kuralları… Tüm bunlar lüks markaların geleceğini nasıl etkiliyor? Lüks segmentin değişiminde yeni teknolojinin üstlendiği tetikleyici rolün ve sonuçlarının inceleneceği, yepyeni bilgilerle dolu ufuk açıcı bir seans. GQ dergisi ve Wired dergisinin keskin yorumcusu MARKA 2013'te!

Eugenio Mendez
Coca-Cola Markasından Sorumlu Başkan Yardımcısı

Hikâyelerin Gücü: Bir hikâyeyle milyarlarca kalbe ulaşmak
Büyükannenizin dizinin dibine oturduğunuz zamanları hatırlar mısınız? Size şöyle bir bakar, 'Bir varmış bir yokmuş' diye anlatmaya koyulurdu… İşte o an zaman durur, büyükannenizin ağzından çıkan sözler sizi, aradan 20, 30, 50 yıl bile geçse asla unutmayacağınız dünyaların ve hikâyelerin içine çekerdi… Hikâyelerin gücü bu işte. İyi hikâye anlatanlar belleklerinizde, çok iyi hikâye anlatanlar ise kalbinizde iz bırakırlar. Bu oturumda Eugenio sizlere Coca-Cola'nın hikâyesini ve bir markanın nasıl milyarlarca kalbe dokunabildiğini anlatacak.

Murat Sabuncu ile Markalar için 2014 Vizyonu
Murat Sabuncu, Gazeteci, yazar
Bölüm 1)

Konuk: Bekir Ağırdır
Genel Müdür - Konda

Türkiye'deki Yeni Sosyal Trendler ve Önümüzdeki Seçimler
MARKA 2013 farkını hissettirecek önemli bir oturum! Deneyimli gazeteci Murat Sabuncu soru sorma becerisini konuştururken, Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır ustaca cevaplarıyla

Türkiye'nin yakın geleceğindeki toplumsal şifreleri çözüyor. Önümüzdeki seçim ortamının iş dünyasına ve markalara etkilerini incelerken, öngörülen sonuçları ve bu sonuçların toplumsal etkilerini şimdiden kavrama fırsatını kaçırmayın.

Bölüm 2)

Konuk: Uğur Gürses
Ekonomi Yazarı - Radikal

Markalar için Ekonomi Rotası 2014
İki usta ekonomistten 2014 marka yönetiminde fark yaratacak rehber niteliğinde bir seans. 2014 yılı için makro ekonomik beklentiler nelerdir? Bu beklentilerin Türkiye ekonomisi üstündeki etkileri neler olacak? Yeni ekonomik ortam markaları nasıl etkileyecek? Marka stratejisini ve taktik planlarını etkileyecek çok önemli ipuçlarının yer aldığı bu kilit seans MARKA 2013 izleyicisi için özel olarak tasarlandı.

Acun Ilıcalı

Türkiye'nin En Popüler Kişisel Markasının Yükselişi ve Mutluluk Kanalı Vizyonu
MARKA 2013'ün kapanış oturumunu Acun Ilıcalı ve ünlü gazeteci Murat Sabuncu birlikte gerçekleştirecekler.
Tesadüfler sonucunda medya hayatına spor muhabirliğiyle başlayan Acun Ilıcalı, önce sahibi olduğu yapım şirketiyle rating rekorları kıran programların sahibi ve baş aktörü oldu; sonra şaşırtıcı bir hızla Türkiye'nin en popüler, en sevilen kişisel markası haline geldi. Son olarak, geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir kararla TV8'i satın almasıyla Ilıcalı'nın kariyerindeki yeni dönüm noktası, birçok tartışmayı da başlattı. Geçmişin rahat ve kuralsız spor muhabirinin adım adım yürüdüğü yol onu kural dışı bir başarı hikâyesinin kahramanı yaptı. 'Şeytan tüyüyle' kalpleri kazanan ve hep kendi kurallarını yazan Acun Ilıcalı şimdi de televizyonculuğun kurallarını bozmaya hazırlanıyor. Usta gazeteci Murat Sabuncu ile benzersiz bir sahne röportajına şahit olacaksınız.

Balçiçek İlter
Gazeteci, Televizyon Programcısı

Metin Fadıllıoğlu
Kurucu, işletmeci - Ulus 29

İstanbul Gece Hayatı ve Eğlence Markası Yaratmak
1970'lerden bugüne İstanbul gece hayatına yön veren en önemli isimlerden Metin Fadıllıoğlu'yla ünlü televizyoncu, gazeteci Balçiçek İlter eşsiz bir sahne röportajına imza atıyor. Sektörüne birçok alanda öncülük yapmış olan Fadıllıoğlu, yaşam hikâyesinde kamçılayıcı rol oynayan anılarını, yarattığı en değerli marka Ulus 29'un öyküsünü, İstanbul sosyal hayatındaki gece hayatı ve eğlencenin konumunu, kurduğu 'oyunun' kurallarını kendisinin nasıl yazdığını olağanüstü bir samimiyetle anlatıyor. İki büyük marka isim Balçiçek

İlter ve Metin Fadıllıoğlu'nun MARKA 2013 sahnesindeki buluşmasını kaçırmayın.

Şirin Payzın ile 360 Derece

Şirin Payzın - Program Yapımcısı CNN Türk
Evrim Kuran - Kuşak Araştırmacısı
Arda Erdik -Yaratıcı Yönetmen, Tribal Worldwide Istanbul
Hayko Cepkin - Müzisyen

Y kuşağı, anlatılmaz yaşanır!
Sosyal hareketlerde dikkat çeken bir ses! Kafasına uymayanı eleştiren, adaletsizliğe dayanamayan, kendi değerlerini ve kendi gerçeklerini inşa etmiş farklı bir kuşak... Türkiye nüfusunun % 35'ini oluşturan bu özel neslin gücünü ve farkını görüyoruz. Peki onları tam olarak anlayabiliyor muyuz? Onların kullandığı dilde ve üslupta iletişim kurabiliyor muyuz? Şirin Payzın'la 360 Derece oturumunda kuşak araştırmacısı Evrim Kuran, sosyal medyanın önemli figürlerinden, yaratıcı, iletişimci Arda Erdik ve Y kuşağının ruhunu en iyi yakalamış müzisyenlerden, yerel rock müziğinin önemli ismi Hayko Cepkin bir araya geliyor.

Demet Cengiz-Gazeteci, Yazar - Hürriyet
Leyla Alaton-Yönetim Kurulu Üyesi - Alarko Holding, Alvimedica

Patron Çıplak: İşte, evde, medyada... Leyla Alaton en sahici haliyle dobra dobra
İş dünyasının liderleriyle uzun yıllardır Hürriyet gazetesinde yayınlanan röportajlarını Patron Çıplak kitabıyla bir araya getiren deneyimli gazeteci Demet Cengiz, MARKA 2013 sahnesinde iş dünyasının dikkat çeken patronlarından Leyla Alaton'la canlı bir sahne röportajı gerçekleştiriyor. Leyla Alaton'un en sahici haline şahit olacağınız bu sahne röportajında patron, girişimci ve iletişimci olarak hayatındaki tüm iniş ve çıkışları dobra dobra ortaya koyan, samimi bir Leyla Alaton izleyeceksiniz. Demet Cengiz röportaj ustalığını konuşturuyor!

Johanna Blakely

Los Angeles'ta akademik dünyanın yıldızı,
Sosyal Medya ve Popüler Kültür araştırmacısı/yorumcusu

Sosyal Medya ve Sosyal Ağın Parçası Olan Müşteri
Sosyal medyanın gelişimiyle, pazarlamacılar için tüketicinin gerçekten ne istediğini anlama konusunda büyük fırsatlar doğdu. Sosyal networklere katılımın artması sürdükçe, tüketicilerinin gerçekte ne istedikleri ve neye ihtiyaç duyduklarına karşı duyarlı olma konusunda markaların üstündeki baskı da artıyor. Pazarlamacılar artık pazar segmentasyonuyla ilgili ilkel yöntemleri kenara bırakıp, ürünlerini ve mesajlarını ülke sınırlarını ve demografik kalıpları reddeden online network topluluklarına uyarlamak zorundalar. Sosyal medyanın kalesi Los Angeles'ta küresel eğlence, dijital medya, popüler kültür, fikri haklar yasası konusunda önde gelen akademisyen, fikir lideri ve araştırmacı Johanna Blakely MARKA 2013'te.

Fatoş Karahasan-Öğretim Üyesi, Köşe Yazarı
Emre Kerim Yardımcı-Ortak - Deriş Avukatlık
Johanna Blakely- Los Angeles'ta akademik dünyanın yıldızı, Sosyal Medya ve Popüler Kültür araştırmacısı/yorumcusu

Dijital Devrim, Fikri Haklar ve Hukukun Değişen Yüzü
Markaların dijital devrime adaptasyonu başlı başına bir uğraş haline gelmişken, bu yeni dünyada markaların kendini koruması apayrı bir problem olarak marka yöneticilerinin karşısında duruyor. Meşru ve gayri meşru iletişim yöntemlerinin henüz birbirinden ayrışamadığı bu ortamda markaların maruz kaldıkları tehdit ve tehlikeler - kimi zaman saldırılar, başa çıkılması gereken sayısız potansiyel problemle birlikte içinden çıkılması zor bir sorun yumağını beraberinde getiriyor. Öğretim üyesi, yazar, pazarlama uzmanı Fatoş Karahasan'ın güçlü moderatörlüğünde Türkiye'de işleyen hukuk düzeni ve hukukun değişen yüzü ile markaların alabileceği önlemlere Emre Kerim Yardımcı sosyal medya alanındaki hukuk uzmanlığıyla ışık tutacak. Tartışmaya Johanna Blakely'nin Los Angeles merkezli perspektifinde sunacağı katkılar anlamlı bir boyut katacak.

Chris Chavez
Yoga Eğitmeni
Ortak- Cihangir Yoga

Markalar için Yoga Dersi
Yüzyıllardır yoga felsefesinin temelinde yatan beden, zihin ve kalp bütünlüğü bireylere huzur, sağlık ve güç kattı. MARKA 2013 bu felsefeye dayanarak yeni bir çerçeve açıyor: Yoga markalara da yol gösterebilir mi? Profesyonel müzisyenlikten yoga eğitmenliğine geçiş yapan Chris Chavez yaşamla ilişkisi ve farklı deneyimleri sayesinde günümüzün en gerçekçi yoga eğitmenleri arasında anılıyor. Eğlenceli, meydan okuyan ve spiritüel olarak canlandırıcı MARKA 2013 yoga dersine hazır mısınız?

Angelo Bucarelli
Sanatçı

Sanat ve Tasarımla İletişim
Sanat ve tasarım çağdaş dünyanın en önemli lokomotif güçlerinden biri. Bir süredir marka iletişiminin en taze araçları arasında yer alıyor. Sanat ve iş dünyası işbirliği farklı açılardan tartışılırken MARKA 2013 sahnesinde konu bir sanatçının bakış açısıyla ele alınıyor. Kavramsal ve bütünsel düşünme becerisi, sanatçının öncelikleri ve sanatçının bakış açısıyla markaların bu sistemdeki yeri ve rolü... 2013 İstanbul Bienali'ndeki projesiyle hayranlık uyandıran İtalyan sanatçı Bucarelli anlatıyor.

James Mollison
Fotoğrafçı

Fotoğraflarla Anlatılan Hikayeler: Görselin Gücü
Kenya doğumlu, Venedik'te yaşayan ünlü İngiliz fotoğrafçı Mollison seri fotoğraf projeleriyle hikâyelerine güç katan bir sanatçı. Fotoğrafı hem önemli bir ifade aracı, hem hikâyelerin özgün kahramanları, hem de toplumsal projelerin merkez gücü haline getirmeyi başarmış olan Mollison, MARKA 2013 sahnesinde izleyenleri projelerinin içinde eşsiz görsel bir yolculuğa çıkarıyor.

MARKA 2013 Konferansı programında Türkiye'den güçlü marka uygulamalarına ait dört özel sunuma da yer verilecek:

· Opet markası adına Pazarlama ve İletişim Grup Müdürü Timuçin Güler: "Akaryakıt sektöründe 'LOVEMARK' olmak,
· Hürriyet markası adına Pazarlama Direktörü ve Icra Kurulu Üyesi Birim Gönülşen Özyürekli: "Yeni Pazarlama:Pazarla-MA-ma!",
· Hayat Kimya adına Hijyen Kategorisi Global Pazarlama Müdürü Melek Soklangıç Dinçer: "Türkiye'den Dünya'ya Açılan Bir Marka: Molfix,
· Artema markası adına Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ ve TBWA Genel Müdürü Burcu Özdemir Kayumtu: "Standartları Zorlayan Marka: Artema
başlıklı sunumları MARKA 2013 izleyicisiyle paylaşacaklar.

BJ Cunningham yine sahnede!

Tam 14 yıldır MARKA Konferanslarının değişmeyen moderatörü BJ Cunningham yine MARKA sahnesinin ev sahipliğini yapıyor. Bu yıl her zamanki renkli moderatörlüğünün yanı sıra anlatacağı hikâyeleriyle konferansa farklı bir tat katacak. Kendi hayatında dönüm noktaları yaratmış eğlenceli, şaşırtıcı ve ders dolu gerçek hikâyeleri ilk kez MARKA sahnesinden paylaşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Sabuncu Leyla Alaton Acun Ilıcalı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title