Haberler

Mardinliler Sandığa Çoluk Çocuk Gitti

Mardinliler sandığa çoluk çocuk gitti

Vatandaşlar, çocuklarına nasıl oy kullanacaklarını uygulamalı olarak gösterdi

MARDİN - Mardin'de oy verme işlemlerinin başlamasıyla vatandaşlar, çocuklarını da yanlarına alarak sandığa gitti. Vatandaşlar, çocuklarına ileride nasıl oy kullanacaklarını sandık başında uygulamalı olarak gösterdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Mardin'de de Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği seçimleri için oy verme işlemi 08.00 itibariyle başladı. Oy verme işleminin başlamasıyla birlikte, vatandaşlar çocuklarını da yanlarına alarak sandığa gitti. Bir taraftan oylarını kullanan vatandaşlar diğer taraftan da çocuklarına ileride nasıl oy kullanacaklarını sandık başında uygulamalı olarak gösterdi.

Zinciriye İlköğretim Okulu'nda oy vereceği sandığa 6 yaşındaki oğluyla birlikte gelen Mehmet Tetik, "Demokrasi, geleceğimiz ve çocuklarımız için oy kullandık. İnşallah hayırlısı olur, çocuklarımıza demokrasiyi öğretiyoruz. Parlak bir gelecek için oy kullandık" dedi.

Mehmet Tetik, çok heyecanlandığını ifade ederek, ilk kez babası ile oy kullandığını söyledi.

Vatandaşlardan Muhabbet ve Ramazan Aktaş da, sandığa çocukları Aryen Ulaş ve Aren Mirza ile geldi. Hem kabinde hem de sandık başında nasıl oy verileceğini aşama aşama çocuklarına gösteren Aktaş, "Türkiye ve vatandaşlarımız için seçimin önemli olduğunu çocuklarımıza anlattık. Her defasında anlatıyoruz. Çocuklarımıza sandıkta demokrasi dersi verdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Anne Muhabbet Aktaş, seçimin demokratik bir ortamda geçmesini dilediğini belirterek, "Çocuklarımız da neden oy kullandığımızı sordular, onlara anlattık. Bunlar bizim görevimiz" ifadelerinde bulundu.

4 yaşındaki Aren Mirza ise, oy kullandığı için çok heyecanlı olduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mardin Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title