Haberler

Mardinliler Bayramda Uçuyor

Mardinliler bayramda uçuyor Mardin'de bayramda karayolu yerine hava yolu tercih ediliyor Doğu'dan batı'ya karayolu boş, hava yolu doluMARDİN - Doğu'da bulunan vatandaşlar bayramda aileleri ile bir araya gelmek için şehirlerarası seyahatte ulaşımlarını hava yolu ile tercih ediyor.

Mardinliler bayramda uçuyor

Mardin'de bayramda karayolu yerine hava yolu tercih ediliyor

Doğu'dan batı'ya karayolu boş, hava yolu dolu

MARDİN - Doğu'da bulunan vatandaşlar bayramda aileleri ile bir araya gelmek için şehirlerarası seyahatte ulaşımlarını hava yolu ile tercih ediyor. Yolculuğun 22-25 saati bulması nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir'e seyahat edecek vatandaşlar uçakla 2 saatte ulaşım sağlamayı tercih ediyor. Mardin'de mayıs ayında 53 bin 113 kişi hava yolu ile seyahat etti.

Mardin otobüs terminali işletmecileri, hava yolunun daha ekonomik ve avantajlı olması nedeni ile yolcuların hava yolunu tercih ettiklerini belirterek geçtiğimiz senelere nazaran işlerin daha düşük olduğunu söyledi. Devlet hava meydanları işletme müdürlüğü tarafından açıklanan 2017 yılı mayıs ayı havalimanı istatistiklerine göre, mayıs ayında Mardin Havalimanı'nda 338 uçak havalanarak iç hat yolcu trafiğinin 52 bin 945 kişi, dış hat yolcu trafiğinin ise 168 kişi olmak üzere toplamda 53 bin 113 kişiye ulaştı.

Otobüs işletmecileri bagajı çok olan vatandaşların otobüsleri tercih ettiğinden yakındı

Otobüs işletmecilerinden Ethem Demir, bayramda hiç bir hareketlilik yaşanmadığını söyledi. Sadece bağajı çok olan vatandaşların otobüsleri tercih ettiğini söyleyen Demir, "Şuan bizim Mardin'de bayram kalabalığı yok, bayramdan sonra bir yoğunluk başlamasını bekliyoruz. Bu seneki yolcu kapasitesi geçen seneye nazaran daha da kötü. Seneden seneye daha da kötüye gidiyor. Uçak yolculuğu ve hızlı trenle yolculuk bizi ciddi anlamda etkiledi. Bir yolcu otobüsle 18-19 saatte İstanbul'a giderken uçakla bir buçuk saatte gidebiliyor. Şuan bizim araçların çoğu yük taşıyor" dedi.

Uçak yolculuğunun daha kısa ve önceden alınan biletler ile daha ekonomik olduğunu kaydeden otobüs firma sahiplerinden Ahmet Çınar "Bayram trafiği bizde yok maalesef. Uçaklar bizi etkiliyor, sadece bagajlı yolcular bizi tercih ediyor, onun sayısı da azdır. Bizi tercih edenlerin başında çocuklu aileler var. Uçak fiyatları uygun olunca böyle bir durum ortaya çıkıyor. İnsanlar bir buçuk saatte uçakla gidebiliyorken neden bizi tercih etsin. Otobüsle 18 saatte bir yere gitmeyi kimse tercih etmez" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul İzmir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title