Haberler

Mardinli Kadınlar Örgütlendi

Mardinli Kadınlar 'Altın Umut Derneği' Çatısı Altında Bir Araya Geldi.

Mardinli kadınlar 'Altın Umut Derneği' çatısı altında bir araya geldi. Sivil toplum örgütü başkanlarına çağrıda bulunan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Yrd.Doç.Dr. Arzu Kılıçlar, bir toplumun gücünün artık sivil toplum örgütleriyle ölçüldüğünü belirterek sivil toplum başkanlarından ellerindeki gücün farkında olmalarını istedi.

Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen Altın Umut Derneği'nin açılış toplantısına Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Yrd.Doç.Dr. Arzu Kılıçlar, Artuklu Üniversitesi Mardin Sağlık Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Özcoşar ile Mardin'deki dernek, vakıf, kooperatif, sendika ve birliklerin başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar, "Bir toplumun gücü artık sivil toplum örgütleriyle ölçülüyor. Bu anlamda sivil toplum örgütlerinin demokratik, laik, özgür ve ekonomik yönden bağımsız bireyin yaratılmasında ne kadar önemli olduğunun farkındayız" dedi.

Mardin'de çeşitli sivil toplum kuruluşları olmasının kendilerini sevindirdiğini ve cesaret verdiğini anlatan Kılıçlar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son yıllarda ülkemizin Avrupa Birliği'ne katılma yolundaki istek ve kararlılığı, AB üyesi olan ülkelerin de dikkatini çekti. AB açmış olduğu hibe programları ile birçok alana yönelik projeleri desteklemeye başladı. Ancak ülkemizdeki sivil toplum kuruluşlarının önemli bir kısmının bu hibe programlarından haberdar olmayışı ya da yeterince makul proje oluşturmayışı nedeniyle bu paralar kullanılmadan geri gidiyor. Maddi imkan sunulduğu halde bunlardan yararlanamayışımız bizi üzüyor. Sadece Türkiye için 2008 yılında 550 milyon avro hibe kredi vermeyi planlamışlar. Bu paranın geri gitmemesi bu projelerden yeterli şekilde faydalanmak gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için de bütün sivil toplum kuruluşlarının birbiriyle koordineli bir şekilde çalışması gerekir." Altın Umut Derneği Başkanı Sema Çifçi ise derneği kurmalarının amacını tüm dezavantajlı grupların ekonomik, sosyal, kültürel, bireysel, yasal, toplumsal, spor, sağlık ve eğitim alanlarında güçlenmelerine katkıda bulunmak, bilinçlendirmek ve bu alanlarda proje uygulamak, araştırmak ve yapmak olduğunu söyledi. Ülkenin nüfusunun yüzde 10'dan fazlasını engellilerin oluşturduğuna dikkat çeken Çifçi, şöyle konuştu: "Bunlara işsizler ordusunu da kattığımız zaman ortaya ürkütücü bir tablo çıkıyor. İşte bu tabloda yer alanlara bir nefes, altın bir umut olmak için kolları sıvadık. Özellikle yaygınlaşan küresel ticaret anlayışıyla yaşam piramidi gittikçe genişledi. Herkes piramidin en tepesine çıkmak için birbirini ezmeye başladı. Manevi değerlerimiz hızla tükendi." (MNG-AYŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title