Haberler

Mardinli Çocuklar, Suriyeli Kozmonottan Uzay Bilgisi Aldı

Eyüp Belediyesi'nin ağırladığı Mardinli çocuklara uzay bilgisi ve eğitimi veren Suriyeli eski kozmonot Muhammed Fares, Rusya'nın Türk hava sahası işgali ile ilgili konuşarak, "Rus savaş uçağı Türkiye'nin hava sahasını ve sınırlarını ihlal etti. Türkiye de haklı olarak uluslararası hava sahaları yasalarına uygulayarak o uçağı düşürdü ve Türkiye son derece bu konuda haklıydı" dedi.

Eyüp Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mardin Nusaybin'den İstanbul'u ziyaret için getirilen ilk ve ortaokul öğrencilerini ağırladı. Ali Kuşçu Uzay Gözlem Evi'ne getirilen çocuklara, uzay bilgisi ve sistemleri hakkında bilgiler verildi. Programa 1987 yılında uzaya çıkan Suriyeli Kozmonot Muhammed Fares de katıldı. Kendisi savaş pilotu olan Fares, çocuklara, uzay deneyimlerini aktardı ve aralarında astronot olmak isteyen çocuklara da mesleki bilgiler verdi.

Proje koordinatörlerinden Fatma Ayanoğlu Şişman, çocukların İstanbul'daki koordinasyonunu sağladığını ifade ederek, "Çocuklara gösterdiği ilgiden dolayı Eyüp Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Burada şu anda çocuklarımız çok farklı bir deneyim yaşadılar. Burada Suriye'den gelen bir kozmonottan onun düşüncelerini öğrendiler. Bu çocukların hayal dünyalarına yansıdı, farklı bir ortam oluşturmuş oldu" dedi.

UZAY YAŞAMINI VE SİSTEMİNİ ÖĞRENDİLER

Astronot olmak istediğini belirten ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Eyüp Aslan Düzgün, Ali Kuşçu Uzay Evi'ni beğendiğini ifade ederek, "Çok mutluyum burada olduğum için. Burada cüce gezegenleri, meteorların sürtünmelerini öğrendik. Daha önce böyle bir deneyimim olmamıştı" diye konuştu.

İlkokul altıncı sınıf öğrencisi Berat ise uzay evinde yaşadığı deneyimleri anlatarak, "Burada uzaydaki yaşamı öğrendik, sürtünme kuvvetinin bir yere çarptığında ateş çıktığını ve gezegenleri gördük. Benim ikinci düşüncem astronot olmak. İlki ise doktor olmak" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE UÇAĞI DÜŞÜRMEKTE HAKLIYDI"

Eski kozmonot ve Suriyeli savaş pilotu Muhammed Fares, çocuklarla bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Çocuklarla ve gençler ülkenin gelecek için en büyük yatırımıdır. Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için çocukların iyi bir eğitim alması lazım" dedi.

Türkiye'nin Rus savaş uçaklarını düşürmesini doğal olarak karşılayan Fares, "Rus savaş uçağı Türkiye'nin hava sahasını ve sınırlarını ihlal etti. Defalarca uyarılmasına rağmen sınır ihlaline devam etti. Türkiye de haklı olarak uluslararası hava sahaları yasalarına uygulayarak o uçağı düşürdü ve Türkiye son derece bu konuda haklıydı. Tekrar sınır ihlali halinde savaş uçaklarına ve uçaksavarlara tekrar vur emri verildi. Bu son derece Türkiye'nin doğal hakkıdır" diye konuştu.

Öte yandan program sonunda Eyüp Belediyesi tarafından çocuklara eşofman takımı hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Rusya Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title