Haberler

Mardin: Vali ve Belediye Başkanı'ndan Huzurevine Ziyaret

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Huzur Evinde Kalan Yaşlıları Ziyaret Ederek Sohbet Etti.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu, huzur evinde kalan yaşlıları ziyaret ederek sohbet etti.

Mardin Belediyesi bünyesinde bulunan MAREV Huzurevi'nde kalan 14 yaşlıyı ziyaret eden Vali Kılıçlar ve Başkan Pamukçu, yaşlılarla birebir sohbet ederek sorunlarını dinledi. Yaşlıların her zaman kalplerinin en güzel yerinde yer aldığını ve kendilerini unutmadıklarını belirten Vali Kılıçlar, "Yaşlılarımıza her zaman önem vermekteyiz. Hayatımızın olmazsa olmazı yaşlılarımızı korumak, yaşam kalitelerini arttırmak, bilgi ve deneyiminden faydalanmak bizim önceliklerimizdendir. Yaşlanmak, bu anlamda yükselmek ve toplum içerisinde kıdemli olmaktır. Ayrıca, yaşlandıkça sabırlı olmayı ve acılara dayanma gücünü de kazanırız. İnsanlığı büyüten sevgidir. Bizim dışımızdakileri sevebildiğimiz ölçüde insanlaşır ve büyürüz. Unutmamalıyız ki, sevgiye en çok ihtiyacı olanlar yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılara gösterdiğimiz sevgiyle, genç kuşaklara örnek oluyoruz" dedi.

Bugünün gençlerinin yarınının yaşlıları olacağını ve yaşlılar için ellerinden gelen her türlü imkanı sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Başkanı Pamukçu ise, gençleri de bu konuda duyarlı olmaya davet ederek, yaşlıları sadece bir gün değil her zaman hatırlamaları ve ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi. İnsan yaşamının olgunlaşma evrelerinden olan yaşlılık dönemindekilere sahip çıkmanın, onları korumanın, hayata bağlı kalmalarını sağlamanın, hayatlarını kolaylaştırmanın ve hak ettikleri saygıyı göstermenin önemli olduğunu kaydeden Başkan Pamukçu, "Yaşlılık, insanın yaşadığı hayatı sorguladığı, kendisiyle hesaplaştığı en hassas dönemdir. Yaşlılara ihtiyaç duydukları her konuda destek olarak, onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak, dayanışma ve işbirliği içinde mutlu bir topluma ulaşmanın şartlarından biridir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title