Haberler

Mardin: Sağır ve Dilsiz 3 Kız Kardeşin Azmi

Mardinli Sağır ve Dilsiz 3 Kız Kardeş, Tek İsteklerinin; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Gümüş Tespih, Eşi Emine Erdoğan'a İse Gümüş Takı Hediye Etmek Olduğunu Söyledi.

Mardinli sağır ve dilsiz 3 kız kardeş, tek isteklerinin; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gümüş tespih, eşi Emine Erdoğan'a ise gümüş takı hediye etmek olduğunu söyledi.

Gen bozukluğu yüzünden doğuştan sağır ve dilsiz olan özürlü 3 kız kardeş, azimleri sayesinde öğrenilmesi zor olan gümüş işlemeciliğini (telkari), Sakatlar Derneği Mardin Şubesi'nin Avrupa Birliği destekli kurduğu telkari atölyesinde öğrenerek telkari ustası oldu. Özürlü olan genç kızlardan Celile Ada, bölgede kızların bile okula zor gittiği bir ortamda iş sahibi olmalarını el hareketleriyle anlatırken, "Bu sürecin içine girdiğimizde birçok sıkıntıyla karşılaştık, ancak sahip olduğumuz azmimiz sayesinde kız kardeşimle birlikte bu süreci başarıyla tamamladık" dedi. Özürlü kız kardeşlerden Aysun Ada ise, çok istediği halde okulu maddi sebeplerden dolayı 4. sınıfta terk etmek zorunda kaldığını ifade ederek, "Aileye maddi katkı sağlamak ve iş sahibi olmak için gümüş işlemeciliğini öğrendik. Bize, zor olduğu için öğrenemeyeceğimizi söylediler, ama biz azmimizi kırmadık ve zor denilen telkari ustası olduk" şeklinde konuştu. Kız kardeşlerin en küçüğü olan 13 yaşındaki Suzan Ada da, hem okula hem de telkari ustası olmak için telkari atölyesine giderek gümüş işlemeciliğini öğreniyor.

Kız kardeşlerin azimleri ve gösterdikleri performansla kısa sürede isimlerinden söz ettirmeyi başardıklarını kaydeden Sakatlar Derneği Mardin Şubesi Başkanı Vekili Nilgül Bilgin, engelli vatandaşların bağımsız bireyler olarak yaşama katılabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Engelli vatandaşların hiçbir ayrıcalık istemeden, alın teri ve çalışkanlıklarıyla her işin üstesinden gelebileceğini Ada kardeşlerin bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Bilgin, "Celile, Aysun ve Suzan kardeşleri azimleriyle herkese örnek olan çalışmalarından dolayı kutluyorum. Onların gösterdikleri azimle elde ettiği başarı, bizleri gururlandırıyor'' diye konuştu. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde kız kardeşlerin tek isteklerinin olduğuna dikkat çeken Dernek Başkan Vekili Nilgül, "Kız kardeşlerden Celile, Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'a yaptığı gümüş telkariyi hediye etmek isterken, Aysun ise Başbakan Erdoğan'a tespih vermek istiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title