Haberler

Mardin: Ortodoks Ruhani Liderler, Mardin'de Düzenlenen Ayinde Buluştu

Antakya ve Bütün Doğu Patriği ve Süryani Kilisesi'nin Ruhani Lideri Moran Mor İğnatius I. Zekka Iwas ve İstanbul Ermeni Patriği 2. Mesrop Mutafyan'ın da Aralarında Bulunduğu Hıristiyan Ortodoks'ların Ruhani Liderleri, Mardin'de Adıyaman Metropolitliği'ne Yükselecek Olan Rahip Melki Ürek'in Ayin Törenine Katıldı.

Antakya ve bütün Doğu Patriği ve Süryani Kilisesi'nin Ruhani Lideri Moran Mor İğnatius I. Zekka Iwas ve İstanbul Ermeni Patriği 2. Mesrop Mutafyan'ın da aralarında bulunduğu Hıristiyan Ortodoks'ların ruhani liderleri, Mardin'de Adıyaman Metropolitliği'ne yükselecek olan Rahip Melki Ürek'in ayin törenine katıldı.

Amerika, Suriye, Kudüs ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen 100'ye yakın dini liderin huzurunda Rahip Melki Ürek, Deyrul-Zafaran Manastırı'nda düzenlenen görkemli bir ayin töreniyle Adıyaman Metropolitliği'ne yükseldi. Yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi olan ve Türkiye'nin yanı sıra Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, İsrail, Hindistan ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşamını sürdüren Süryani toplumunun Türkiye'deki metropolit sayısı 4'e yükseldi. Türkiye'de çoğunlukla Mardin, Diyarbakır, Hatay ve İstanbul'da yaşayan Süryaniler'in İstanbul, Mardin, Diyarbakır ve Mardin'in Midyat İlçesi'nde metropolitliği bulunuyordu.

4. yüzyılın sonunda kurulan ve 400 yıla yakın Ortodoks Patriklik merkezi olan tarihi Deyrul-Zafaran Manastırı'nda ilahi ve zılgıtların eşliğinde metropolit olan Melki Ürek için önce Süryani Kadim Cemaati ve Ruhani Kurul tarafından dünyadaki 22 ruhani lidere yazı yazıldı. Mardin'de biraraya gelen ve Patrik L. Zekka Iwas'ın yönettiği ayine katılan din adamları, Melki Ürek'i takdis ederek, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini simgeleyen altın haç ve hakimiyeti temsil eden asa verdi.

Deyrul-Zafaran Manastırı'nda sabahın erken saatlerinde başlayan ve 5 saate yakın süren ayine, Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, Mardin Vali Vekili Kemal Kızılkaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve dünyanın değişik ülkeleri ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen yaklaşık 5 bine yakın Süryani katıldı. Süryanice yapılan ayin boyunca yüzü örtülü olan Ürek'e, Patrik I. Zekka Iwas tarafından oturtulduğu sandalyede takdis edildikten sonra metropolitlik elbiseleri giydirildi. Ürek, ayin sonunda Süryanice yaptığı konuşmasında halka sevgi ve barış içerisinde yaşamaları çağrısında bulundu.

Bu arada, Suriye'nin başkenti Şam'dan gelen Süryani Kilisesi'nin Ruhani Lideri Moran Mor İğnatius I. Zekka Iwas da, manastır içinde oluşan izdihamdan dolayı zor anlar yaşadı.

Ayini dışarıda kurulan çadırların içindeki dev ekranlarda izleyen Süryaniler'den Meryem Adisan, seyidelerinin (metropolit) kutsandığı ayini izlemek için İstanbul'dan geldiklerini söyledi. Aslen Malatyalı olan ve 1923 yılında dedelerinin Kudüs'e yerleşmesi sonucu İsrail'de yaşayan Micheal Behnam ise, düzenlenen ayinin dünya barışına vesile olması temennisinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title