Haberler

Mardin: Orgeneral Başbuğ'un Mardin Ziyareti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde İncelemelerde Bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Geldiği Mardin'de Tarihi Mekanları Ziyaret Etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, geldiği Mardin'de tarihi mekanları ziyaret etti.

3 gündür sürdürdüğü gezi kapsamında Diyarbakır, Malatya ve Batman'dan sonra geldiği Mardin'de askeri birlikleri yerinde denetledikten sonra, çıktığı şehir turunda tarihi mekanları ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, Mardin'in sahip olduğu değerleriyle dış dünyada hak ettiği yerde olmadığını söyledi. Tarihi postane binasından sonra parklarda oturan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Orgeneral Başbuğ, burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz ile birlikte restoresi yapıldıktan sonra hizmete açılan 1400 yıllık Artuklu Kervansarayı'nı ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, burada kervansaray sahibi Sebahattin Evrensel'den Mardin hakkında bilgi aldı. Artuklu Kervansarayı'nın 3 katındaki bütün odaları gezdikten sonra, tarihi kentin sahip olduğu tarihi, mimari ve kültürel yapının kentin ileri gelenleri tarafından iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Orgeneral Başbuğ, Mardin'in dünyada parlayan yıldızının daha da parlayacağına inandığını ifade etti. Mardin'de birbirinden ayrı din, dil ve ırklara mensup vatandaşların aynı anda hoşgörü ve barış ortamında yaşamasını bütün dünyaya örnek bir yaşam biçimi olarak gösteren Orgeneral Başbuğ, bu birlikteliğin herkes tarafından iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Orgeneral Başbuğ, daha sonra beraberindekilerle birlikte helikopterle Diyarbakır'a geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title