Haberler

Mardin: Ömerli Müftülüğü Yeni Hizmet Binasına Taşındı

Mardin'in Ömerli İlçesi Müftülüğü, eski sağlık ocağı binasına taşındı.

Mardin'in Ömerli İlçesi Müftülüğü, eski sağlık ocağı binasına taşındı.

Bir süre önce yeni hastane binasına taşınan eski sağlık ocağı binası, Ömerli Belediyesi ve Kaymakamlığı'nın katkılarıyla tadilattan geçirilerek İlçe Müftülüğü'ne teslim edildi. Ömerli Müftülüğü'nün yeni binasının açılış törenine, İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu, Mardin Müftüsü Celal Yıldız, ilçe müftüleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Merkez Yeni Camii Müezzin-Kayyımı Akif Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Törende bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Güneş, daha önce hizmet verdikleri binanın Merkez Yeni Camii'nin müştemilatında dar bir alanda olduğunu belirterek, "Şayet bu camimizin yıkılmasına başlarsak, onun müştemilatında yer alan Müftülük ve Kur'an Kursu'nun nereye taşıyacağının telaşı içindeydik. Sağlık ocağı yeni hizmet binasına taşınınca, kaliteli hizmet vermek açısından eski sağlık ocağı binasına taşımamızın iyi olacağını düşündük. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve esnafımızın katkılarıyla bu düşüncemizi gerçekleştirdik" dedi.

Mardin İl Müftüsü Celal Yıldız da, emeği geçen herkese minnettar olduklarını belirterek, "Maalesef benim ilçe müftülüğü yaptığım zamanlarda imkansızlıklar nedeniyle çok dar alanlarda ve müsait olmayan mekanlarda hizmet veriyordu. Böyle güzel bir binanın İlçe Müftülüğü'ne tahsis edilmesi bu itibarla takdire şayan bir durumdur. Bu nedenle emeği geçen her kese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Suat Seyitoğlu ise, bölgede birlik ve beraberliğin pekişmesinde dinin önemli bir yeri olduğunu kaydederek, "Kaymakamlık, belediye ve esnafların işbirliği neticesinde güzel bir eser ortaya çıktı. Bölgede birlik ve beraberliğin pekişmesinde dinin önemli bir yeri olduğu bir gerçektir. Bu nedenle bu alandaki faaliyetlere önem verilmesi kaçınılmazdır. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'na büyük görevler düşmektedir. Terör nedeniyle maalesef birçok köy boşaltılmıştı ve bunlar şimdi devletimizin katkılarıyla tekrar dönüş yaptı. Ama maalesef şu anda ilçemize bağlı toplam 42 köyümüzün 24'ünün resmi görevlisi yoktur. Bu açığın derhal kapatılması gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title