Haberler

Mardin Markalaşıyor

Mardin Valiliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (Undp) ve Gap Gidem Tarafından Düzenlenen "Marka Şehir ve Şehir Pazarlaması" Başlıklı Konferans Mardin'de Başladı.

Mardin Valiliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP) ve GAP GİDEM tarafından düzenlenen "Marka Şehir ve Şehir Pazarlaması" başlıklı konferans Mardin'de başladı.

Tarihi Erdoba Konağı'nda başlayan ve 2 gün devam edecek olan konferansta Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)Öğretim Üyesi Prof Dr. Metin Ger, ODTÜ Karar Yönetim Danışmanlık A.Ş. proje uzmanı Nurhan Koraz birer konuşma yaptı. Konferansa Mardin Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkan Vekili Deniz Beşenk, Kırklar Kilisesi papazı Gabriel Akyüz, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Konferansta marka şehir konusunda katılımcılara bilgi veren Prof. Dr. Metin Ger, 'marka şehir, şehir pazarlaması' kavramlarının; bir şehrin veya bölgenin ekonomik değere dönüştürülebilecek kaynaklarının belirlenmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, Mardin'in, markalaşması halinde dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. Markalaşmayla elde edilecek kaynaklardan artı ekonomik değer elde edilmesi için yöntemlerin geliştirilmesi ve yerel inisiyatifle birlikte uygulanması gerektiğini söyleyen Ger, Mardin'in marka şehir olabilmesi için bütün yerel yönetimler ve kamu kurum müdürleri üzerine çok büyük işler düşeceğine dikkat çekti.

Markalaşmayla birlikte öncelikli olarak şehrin sosyal ve altyapısının düzenlenmesi, ortak hedeflerin belirlenmesi, gelişim gündeminin oluşturulması, mevcut potansiyelin ortaya çıkartılması, ortak vizyona ulaştıracak aksiyon planlarının oluşturulması, paylaşımın ve iletişimin artması, ortak kent vizyonunun ve değerlerinin oluşturulması, görüşlerin bütünleştirilmesi ve kararlara yöneltilmesi, uygulama yöndeşliğinin sağlanması gerektiği bilgisini veren Prof. Dr. Ger, "Bir diğer önemli hususlar ise, uygulama bilgi birikiminin sağlanması ve geliştirilmesi, katılımlı işbirliği içinde, ortak tasarım ve eylem ortamının oluşturulması, katılanların birbirinden öğrenmesi, değer yargılarının irdelenmesi ve paylaşılması, demokratik diyalog ve katılımcı yönetim ortamının yaşanması, geniş kapsamlı uzlaşmanın sağlanmasıdır"şeklinde konuştu.

Mardin'in markalaşması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inandığını belirten Mardin Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge ise, kentin markalaşması ve şehir pazarlaması için yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerine büyük işler düştüğünü, bu nedenle el birliği ile bu projeye destek vermeleri gerektiğini ifade etti.

(NG-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title