Haberler

Mardin: Mardin'de Yerel Yönetimler

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi, Her Yıl Ramazan Ayında Geleneksel Olarak Gerçekleştirdiği Mahalle Toplantılarını Bu Yıl da Sürdürdü.

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi, her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak gerçekleştirdiği mahalle toplantılarını bu yıl da sürdürdü.

Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar, yardımcıları Şeyhmus Karakaya ve Ömer Demircan ile belediye encümenleri, DTP İl Teşkilatı temsilcileri, belediye birim amirleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinin katıldığı toplantılar, her akşam iftardan sonra gerçekleştirildi. Ramazan ayı süresince devam eden toplantıların sonuncusu, muhtar Nesrullah Akın'ın organizesi ve Belediye Encümen Üyesi Ali Aslan'ın ev sahipliğinde Yeni Mahalle'de gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin sorunlarını tek tek dinleyen Belediye Başkanı Cihan Sincar, Kızıltepe'de aniden ve hormonlu bir büyüme gerçekleştiğini dile getirerek, "Başkanlık görevimin ikinci döneminde geriye dönüp baktığımızda ilçede çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Kızıltepe gibi ani gelişen ve büyüyen bir ilçenin tüm sorunlarını çözdüğümüzü söylersek, bu söz gerçekçi olmayabilir. Ancak ilçeyi daha önce yöneten yetkililerle kıyasladığımızda çok önemli hizmetleri gerçekleştirdiğimizi açıkça ve gururla dile getirebiliriz. Başkanlığımın ilk döneminde sosyal şehirciliğin gereği olan yollar, parklar ve bahçelere öncelik vermiştik. İkinci dönem hizmetlerimizde ise, daha çok kentin altyapı sorunlarına eğildik. Amacımız, görev süremiz sonunda kanalizasyon, su ve yol sorununu çözmüş bir Kızıltepe'yi gelecek yönetimlere devretmektir" dedi.

Muhtar Akın ise, mahallede mevcut sorunlar arasında su sıkıntısı, Köprübaşı mevkisinde yaşanan yol ve kanalizasyon sorunları ve mahalle ortasına gelişigüzel bırakılan at arabalarına yer tahsisinin olduğunu dile getirdi.

Toplantıya katılan mahalle sakinleri, sorunlarını birinci ağızdan Başkan Sincar'a ileterek, çözüm konusunda önerilerini dile getirdi. Toplantı sonrası Başkan Sincar ve beraberindekiler, mahalle sakinlerinin evlerine ziyarette bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title