Haberler

Mardin: Mardin'de İşsiz Bayanlara İstihdam Kapısı

Mardin'de Birlemiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve GAP İdaresi Başkanlığı tarafından işsiz bayanları istihdam etmek için restoran açıldı.

Mardin'de Birlemiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve GAP İdaresi Başkanlığı tarafından işsiz bayanları istihdam etmek için restoran açıldı.

Mardin Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), bir ilke imza atarak, varoşlarda yaşayan kadınların hem aşçı hem de garson olarak görev aldıkları "Kişniş Ev Mutfağı"nı törenle hizmete açtı. Açılışa Vali Mehmet Kılıçlar, Ankara GAP İdaresi Sosyal Hizmetler Koordinatörü Aydın Fazlıoğlu, UNDP Bölge Temsilcisi Gönül Sulargil, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve çok sayıda davetli katıldı. GAP, UNDP, İsviçre işbirliğiyle kurulan "Kişniş Ev Mutfağı"nda Mardin'e özgü sebze, etli yemekler ve salata çeşitleri pazarlanacak. Beslenme ve barınma alanlarına dönük siparişleri karşılayacak olan restoranda, ilk aşamada 10 bayan aşçı ve garson istihdam edildiğini belirten UNDP Bölge Temsilcisi Gönül Sulargil, amaçlarının hem Mardin mutfak kültürünü yaşatmak, lezzeti ve damak zevkini yerli ve yabancı turistlere aşılatmak olduğunu ifade etti.

Mardin'in mutfak kültürünün çok zengin olduğunu söyleyen Vali Mehmet Kılıçlar, lezzetin ve damak tadının geniş kitlelerce iyi algılandığına vurgu yaparak, "Şimdi de sıra Mardin'in bu farklı kültürünü dünyaya tanıtmaya geldi. Katkısı olanlara teşekkür ederim" dedi.

Mutfağın açılışının ardından pişirilen birbirinden zengin ve farklı damak tatlarına hitap eden yemekler, ücretsiz olarak davetlilere ikram edildi. Kapışılan Mardin yemekleri; içli köfte, etli ekmek, patlıcan, sarımsak karışımlı sökülme, barbunya, dolma, sarma, salatalarda ise havuçlu, sarımsaklı cacık, salatalık ve faklı sebze türlerinden oluştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title