Haberler

Mardin: Mardin Belediyesi'ne Hizmet Kalitesi Geliyor

Mardin Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Mardin Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun, göreve gelmesiyle birlikte belediye yönetiminde başlattığı Strateji Planlama Hazırlama ve ISO 9000-2000 Hizmet Belgesi çalışmaları sona erdi. Stratejik planlamayla ilgili çalışmaları yürüten Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çağatay, konuyla ilgili bilgi vermek üzere, meclis toplantı salonunda bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, birim amirleri, şefleri ve birim çalışanları katıldı.

Belediye Başkanı Pamukçu, baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojinin, 21. yüzyılın başında gerek özel, gerekse bütün kamu kuruluşlarının kendi konumunu ve duruşunu yeniden tanımlamalarını ve buna bağlı olarak da yeniden yapılanmalarını gerekli hale getirdiğini söyledi. Gelişen teknolojinin sunduğu imkanlara paralel olarak, insanların ihtiyaçlarına ve beklentilerine zamanında, yerinde ve kalite standartlarında cevap verebilmek için çalıştıklarını belirten Pamukçu, yaklaşık 7 ay önce başlattıkları stratejik planlama çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti.

Göreve geldikleri günden bu yana, her türlü hizmeti insan merkezli projelendirdiklerine dikkat çeken Pamukçu, "Önce insan sloganıyla yola çıktık. Mardin'de doğan ya da yaşayan, ekmeğini Mardin'de kazanan bütün insanlara samimiyetle 'Hemşehrim' diyerek yaklaşabilen, Mardin'deki güzellikleri beraberce paylaşabilen, kardeşlik, barış ve huzuru el ele, gönül gönüle tesis edebilen, bunu başarabilmek için bütün çevre kurallarını özümseyerek çevresine ve insana saygıyı esas alan hizmetler üretebilen, Mardin'i bir dünya kenti yapma hedefine kilitlenmiş, sürekli iyileştirmeyle ilkeli ve kaliteli belediye hizmetleri sunan bir yönetim anlayışını, kalite politikamız olarak benimsedik" dedi.

Belediyede yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Mustafa Çağatay ise, Bakanlar Kurulu kararı gereğince belediyelere getirtilen norm kadro zorunluluğuyla, belediyede bir düzenlemeye gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumluluklarıyla çalışma usul ve esaslarını yeniden düzenleyen belediye kanunuyla, bütün belediyelerin sahip oldukları kriterlerle, nüfus yapısına göre ayrı ayrı gruplandırılarak sahip olmaları gereken norm kadro sayılarının tespit edildiğini kaydeden Çağatay, şunları söyledi:

"Bu kapsamda nüfusu 50 ile 100 bin arasında olan B2 Grubu'nda olması gereken belediyemiz, turizm kriteri göz önünde bulundurularak B3 grubuna alındı. Bu anlamda belediyemizin sahip olması gereken kadro sayıları memurlar için 211, işçi kadrosu olarak da 126 kadro oluşturuldu. Stratejik plan, performans programı, norm kadro ve kalite yönetim sitemleri hazırlanması için, başkanlığımızın nezaretinde, 'Strateji Geliştirme ve Kalite Yönetim Merkezi' oluşturduk. Stratejik planın sağlıklı ve uygulanabilir olması için ilimizdeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve mahalle muhtarlarının görüşlerinin alınması ve plan yapılırken bunların değerlendirilmesi, büyük önem taşıdığı için, belediye olarak bilimsel anlamda bir anket veri çalışması yaptık. Kapsamlı ve geniş tabanlı olan anket çalışmasında, hemşehrilerimizin belediyeden beklentilerinden, şu an gördükleri hizmetlerin kalitesine, belediye birimlerini değerlendirmelerden, kentte ön plana çıkan değerlere kadar birçok konuda hazırlanan 40'a yakın soruyla, bizden beklentilerini ve tarihi kente olan bakış açılarını öğrendik."

Hedeflerinin, strateji geliştirme ve kalite yönetim merkezi tarafından büyük bir titizlikle hazırladıkları çalışmaları, uluslararası bir şirketin denetimine sunarak, İSO 9001-2000 kalite yönetim belgesini almak olduğunu belirten Çağatay, "Ayrıca, yapılan çalışmalar, meclisce onaylandıktan sonra kitap haline getirilecek. Belediyeye bağlı tüm birimlerin görev tanımları, ilgili mevzuatı, iş parametreleri ve iş akış şemaları tanımlanarak, daha sağlıklı ve daha hızlı iş yapılması sağlanacak. Bu sistemin ilk alt yapısını hazırlayan ve hayata geçiren Türkiye'nin ilk belediyelerinden biri olmak, bizim için önemli bir ayrıcalıktır. Bu sistemin faydaları hem bugünün hem de yarının belediyesinin değişen kanunlarla beraber daha hızlı entegre olmasını ve belediyecilikte, önemli bir mesafe kaydetmemizi sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title