Haberler

Mardin: Mardin, "Bebek Dostu İl" Oldu

Mardin, Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliğinde 1991 yılından beri yürütülen "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı çerçevesinde "bebek dostu il" seçildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Celal Abakay, program kapsamında güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeliyle, gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ve 1. basamak sağlık kuruluşlarının "bebek dostu sağlık kuruluşları" unvanını aldıklarını söyledi. Müdür Abakay, "Ülkemizde 1991 yılından beri Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ve UNICEF işbirliğinde yürütülen 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' kapsamında, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Yücesoy başkanlığındaki il eğitim ekibimiz, Temmuz 2005 tarihinde Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve 8 sağlık ocağımızın personellerini eğittikten sonra ilimizde 'bebek dostu' çalışmalarına başlanmıştır. 2006 yılında ise Mardin olarak bebek dostu il unvanını almış bulunuyoruz" dedi.

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Dr. Abakay, "Mardin'e bir ödül daha getirdiniz. Yeni zirvelere ulaşmak, erişmek lazım. Tüm çalışanları tebrik ederim. Bizim Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, altın bebek ödülünü almaya layık bir hastane. Böyle bir ödül var mı yok mu bilmiyorum, ama bizim hastanemiz bunu hak ediyor. Son yıllarda anne sütünün yerini hiçbir şeyin tutmayacağından her vesileyle bahsediliyor. İlimiz, bunu başarıyla uygulaması sonucunda bu ödüle layık görüldü. Bu başarı, bundan sonra daha sıkı bir çalışmayı beraberinde getiriyor. 'Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' 130 ülkede başlatılmıştır. Bundan sonra da çalışmalara hız verilerek ilimizdeki diğer ilçe hastaneleriyle diğer birinci basamak sağlık kuruluşlarımızı da en kısa zamanda bebek dostu yapmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

'Bebek dostu il' olmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Adem Özden ise, "1 yıl boyunca bu çalışmalar aralıksız devam etmiştir. 2006 yılında çalışmaları kontrol etmek ve denetlemek üzerine 'Ulusal Bebek Dostu Hastaneler Değerlendirme Ekibi' ilimize gelmiştir. Uluslararası düzeyde hazırlanmış standart bir form çerçevesinde değerlendirmeyi yapan ekip, yeterli puan alan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz ve 8 adet birinci basamak sağlık kuruluşumuzu bebek dostu adayı olarak göstermiştir. Durum, Anne Sütü Üst Komitesi'nde görüşüldükten sonra bebek dostu il ve bebek dostu hastane olarak ödüllendirilmiştir" dedi.

Dr. Özden, emzirmenin bebeklerin ve annelerin sağlıklarını geliştirmesine katkı sağladığının bilinmesine rağmen, dünyada emzirme oranının azaldığını belirterek, bu nedenle uluslararası kuruluşların ve bilimsel çalışmaların desteklediği, birçok ülkenin içinde yer aldığı emzirmenin desteklenmesi hareketine gerek duyulduğunu, çalışmaların 1990'lı yıllarda başladığını açıkladı.

Ankara Dedeman Otel'inde yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ödül törenine, Mardin Valiliği adına Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Sağlık Müdürü Dr. Celal Abakay ve AÇSAP Şube Müdürü Dr. Hasan Sevinç ile Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden Başhekim Dr. Özkan Yılmaz ve Başhekim Yardımcısı Uz Dr. Adem Özden katılarak, ödül olarak verilen sertifikaları aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title