Haberler

Mardin: Kızıltepe'de Görüntü Kirliliğine Tepki

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Vatandaşlar, Çarşı Merkezindeki Sıvasız ve Boyasız Binaların Oluşturduğu Görüntü Kirliliğinin Bir An Önce Ortadan Kaldırılması İçin Yetkilileri Göreve Çağırdı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde vatandaşlar, çarşı merkezindeki sıvasız ve boyasız binaların oluşturduğu görüntü kirliliğinin bir an önce ortadan kaldırılması için yetkilileri göreve çağırdı.

Mardin'in en büyük ilçesi olan Kızıltepe'de, ilçe merkezinin en işlek noktalarındaki inşaat manzaraları, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Ana arterler üzerinde bulunan çoğu binanın köhne görüntüsünden rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, binaların özellikle dış cephelerinin gözden geçirilmesini istedi. Başta belediye başkanı olmak üzere yetkilileri göreve davet eden vatandaşlardan Ahmet Demir, "İlçemiz çok geniş ve güzel bir alan üzerinde kurulu. Bu güzelliklere rağmen, köy görünümünden maalesef kurtulamıyoruz. Bu durum, hem halkımızın kent yaşamını hala benimsememiş olması hem de yerel idarecilerimizin sorumluluklarını yerine getirememesinden kaynaklanıyor. İlçe merkezinde yükselen binaların tamamlanmış olmasının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, halen binaların inşaat görüntüsü içerinde olması, kabul edilemez. İlçe merkezimizi şantiye görüntüsünden kurtaracak bir sıva ve boyama kampanyası başlatılmalı. Bu konuda etkili ve yetkili olan herkesi göreve çağırıyorum" dedi.

İlçe merkezindeki çirkin görüntülerin kendiliğinden hallolmayacağını söyleyen Cesur Öncel adlı vatandaş ise, "İlçedeki görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek için tek bir seçenek var. Belediyemiz, yaptırım gücünü kullanmalı. Konuyla ilgili inşaat sahiplerine ve yeni yapılacak inşaatlara sıva ve boyama zorunluluğu getirmeli. Şartları yerine getirmeyenler hakkında cezai müeyyide mekanizmasını harekete geçirmelidir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title