Haberler

Mardin Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan ve aralarında BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu 22 sanıklı Mardin KCK davasında tahliye edilen 7 sanığı Türk ve Yıldırım karşıladı.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan ve aralarında BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu 22 sanıklı Mardin KCK davasında tahliye edilen 7 sanığı cezaevi önünde Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım karşıladı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkemenin tahliyelerine karar verdiği Nazmi Kök, Musa Alkan, Ercan Güneş, Ayşe Bozan, Abdulkadir Aktaş, Davut Bozan ve İrfan Dinç tutuklu bulundukları Mardin E Tipi Cezaevinden tahliye edildi.

Tahliye olan sanıkları Türk, Yıldırım ve yakınları karşıladı, yakınları ile kucaklaşmaları anında duygulu anlar yaşandığı gözlendi.

Türk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir zaman içinde bütün arkadaşlarının serbest bırakılacağını umut ettiklerini söyledi.

Türk, KCK'dan tutuklu olan arkadaşlarının tahliye edilmeleri kendilerine mutlu ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Umut ediyor ve inanıyorum ki kısa sürede bütün arkadaşlarımız serbest bırakılır. Bugüne kadar sürdürülen haksız uygulamalara da son verilir.  Çünkü artık Türkiye'de hükümette devlette şunu görmeli ki artık Kürtler barış ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Burada başından beri sorunların diyaloglarla çözülebileceğini inanıyoruz. Farklı fikirlerin düşüncelerin, özgürce tartışılmasını istiyoruz. Eğer böyle bir ortamı yakalarsak inanıyorum ki hem Türkiye'de demokrasi egemen olur, hem halkların kardeşliği gerçekleşmiş olur. İnanıyor ve umut ediyorum ki diğer arkadaşlarmış da kısa bir süre içinde tahliye olurlar asıl o zaman sevincimiz daha da büyür. Arkadaşlarımız çıkıyor ama burukluğumuz devam ediyor. Bunu artık herkesin görmesi gerekiyor."

Yıldırım ise cezaevlerinin bütün siyasi tutukluklara kapılarının açılması ile sevinci en derinden yaşadıklarını anlatarak, "Bizim tabi ki bir sevincimiz var. Arkadaşlarımızın çıkması bizleri gerçekten sevindiriyor. Ancak ardından bıraktıkları da onlarda nasıl bir duygu yarattığını bizzat ben şahidiyim. Bu inançla bu sevinci yaşamakla beraber bütün arkadaşlarımızın çıkmasını ancak biz bir sevinç olarak görebiliriz."

BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da bir süre önce Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvuru sonucunda tahliye edilmişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Gülser Yıldırım Ahmet Türk Mardin Kck Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title