Haberler

Mardin: Irak'ta Öldürülen Türk Şoför Toprağa Verildi

Irak'ta Konvoya Düzenlenen Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden Türk Şoför Nuri Akçeren, Memleketi Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Irak'ta konvoya düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybeden Türk şoför Nuri Akçeren, memleketi Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Önceki akşam Irak'a Zelal Nakliyat adına malzeme taşıyan ve Musul kentinde silahlı saldırıya uğrayan Türk konvoyundaki şoförlerden Nuri Akçeren'in (40) cenazesi, karayoluyla Türkiye'ye getirildi. 6 çocuk babası Akçeren'in cenazesi, ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında Nusaybin İlçesi'nde Moris Tepesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öldürülen şoförün cenazesine katılan Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Gündoğdu, Irak'ın yeniden yapılanmasıyla güvenli bir ortamın sağlanması gerekirken, Türk şoförlerine Musul'da yapılan saldırıya bir anlam veremediğini söyledi. Irak'a yük taşıyan şoförlerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Amerika ile birlikte Türkiye ve Irak hükümetleri, Habur'dan Irak'a yük götüren Türk şoförlerinin de güvenliğini sağlamak mecburiyetindedir. Irak'ta yeni bir dönemin başlayacağına inanıyorduk. Türk konvoyuna yapılan saldırının hesabını Türk yetkililerin, Irak hükümetinden sormasını istiyoruz" dedi.

Kendisinin de Irak'ta çalıştığını belirten öldürülen şoförün arkadaşı Abdullah Işık, "Biz Irak'a burada iş olmadığı için gidiyoruz. Nuri Akçeren'le birlikte aynı konvoydaydık. Aniden saldırıya uğradık. Yaşadığım olayın şokunu hala atlatamadım. Mecburen yeniden gideceğiz. Burada açlıktan ölmektense orada başıma bomba düşerek öleyim. Arkadaşım da burada iş olmadığı için gitti" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title