Haberler

Mardin'in İlk Katı Atık Tesislerinde Son Aşamaya Gelindi

Mardin'in çöp sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan, Katı Atık Depolama ve Bertarafı Tesisleri yapımında son aşamaya gelindi.

Mardin'in çöp sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan, Katı Atık Depolama ve Bertarafı Tesisleri yapımında son aşamaya gelindi. Yeşilli'ye bağlı Zeytinli köyü yolu üzerinde geçtiğimiz yıl inşasına başlanan tesislerin önümüzdeki iki ay içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

Mardin'e yapılan en büyük çevre yatırımı olan Katı Atık Depolama ve Bertarafı Tesisleri'nden 26 belediye faydalanacak. Çöpler çevreye zarar vermeden imha edilip ayrıştırılacak. Tesislerin faaliyete girmesiyle, Nusaybin yolu üzerindeki vahşi depolama çöp istasyonun oluşturduğu çirkin görüntüler de tarihe karışacak. Bu tesislerin Mardin için dev bir yatırım olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Şükürler olsun ki seçilmeden önce halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine

getiriyoruz. Bu sözlerden birisi de Nusaybin Yolu üzerinde ki vahşi çöp depolama alanın ortadan kaldırılmasıydı. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan Katı Atık Tesisleri sayesinde o çirkin görüntüler de yok olacak. Katı Atık Depolama ve Bertarafı Tesisleri'nde çöpler çevreye zarar vermeden imha edilip ayrıştırılacak. Şu ana kadar Mardin'de çevreye yapılan en büyük yatırımı yapıyoruz. Bu tesisler hem bizlerin hem çocuklarımızın daha temiz daha sağlıklı bir şehirde yaşamını sürdürmemizi sağlayacaktır.

Halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Tesislerin 600 dönüm alana kurulacağını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Birliğe üye 26 belediye için 6 ara istasyon kurmak için AB'ye proje hazırladık" dedi.

Katı atıkların özellikle vahşi depolama adı verilen düzensiz depolama yöntemiyle araziye gelişigüzel bırakılması sonucu olumsuz bir çok çevresel etki meydana geldiğini söyleyen Başkan Ayanoğlu, "Vahşi depolama yönteminde, sızıntı suları sonucu yeraltı ve yüzeysel su kaynaklarının kirleniyor, görüntü kirliliği, mikrobiyal hastalıkların yayılması, düzenli depolama alanında kemirgen ve haşerelerin üremesi ve istilası, katı atıkların rüzgarla düzenli depolama alanı dışına taşınması, koku gibi sorunlar

oluşmaktadır" şeklinde konuştu.

Katı Atık Depolama ve Bertarafı Tesisleri'nin yapımı, 26 belediyenin üye olduğu Mardin İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği tarafından yürütülüyor. Tesislerden faydalanacak belediyeler ise şöyle; Mardin, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Savur, Ömerli, Yeşilli, Mazıdağı, Dargeçit, Derik, Dikmen, Gelinkaya, Gökçe, Sürgücü, Sümer, Söğütlü, Şenköy, Şenyurt, Yalım, Yeşilalan, Yolbaşı, Kabala, Ortaköy, Acırlı, Akarsu ve Çavuşlu belediyeleri. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Beşir Ayanoğlu Nusaybin Yeşilli Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title