Haberler

Mardin'in Gururu Oldular

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) İlk 100'e Giren Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 3 Öğrencisi, Mardin'in Gururu Oldu.

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) ilk 100'e giren Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 3 öğrencisi, Mardin'in gururu oldu.

Bu yıl ilk mezunlarını veren Mardin Anadolu Öğretmen Lisesi, ÖSS'de ilk 100'e giren 3 öğrencisiyle Mardin'in eğitim seviyesinin yükselmesini sağladı. Dört yıl önce eğitim ve öğretime başlayan Anadolu Öğretmen Lisesi, bu yıl ÖSS'de en başarılı okulları arasında yerini aldı. Öğrencilerin beklenenin üzerinde bir başarıya imza attığını belirten okul Müdürü Mehmet Tekin, "Mezun verdiğimiz 35 öğrenciden üç tanesi Türkiye sıralamasında binlerce özel okul ve kolej öğrencisini geride bırakıp ilk 100'e girdi.

Diğer öğrencimizin yüzde seksenine yakını da üniversitelerin dört yıllık bölümlerine yerleşebilmelerini sağlayacak puanlar aldı. Dolayısıyla yüzde 80'nin üzerinde bir başarıyla karşı karşıyayız. Bu oran yerleştirme süreci bittikten sonra daha açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Okulumuzun mezun verdiği ilk yılda almış olduğu bu başarı, beni fevkalade sevindirmiş ve onurlandırmıştır. Aynı şekilde önümüzdeki yıllarda da bu başarımız artarak devam edecektir. Böylece öğrencilerimiz Türkiye'nin en büyük

üniversitelerine yerleşirken, tarihi şehrimiz Mardin'in eğitimdeki seviyesi de yavaş yavaş zirveye doğru çıkacaktır. Eğitim seviyesinin yükselmesiyle insanların kültürel seviyeleri artacak, aralarında sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış yayılacak. Toplum hayatına açıklık ve ferahlık gelecektir. Eğitimciler olarak hepimizin her koşulda mantıklı düşünebilen, ileriyi görebilen, çağın gereklerine ayak uydurabilen, çağa uyarken de geçmişinden güç alan, soran sorgulayan üreten nesilleri yetiştirip hayatın ana

damarlarına hediye etme gibi ulvi bir görevimiz vardır" dedi.

ÖSS Yabancı dil alanında Türkiye 9.su olan Elif Yenigün, elde ettiği başarıda okul ortamının ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu söyleyerek, "Okulda aldığım eğitimin yanında, öğretmenlerimin ve ailemin gösterdiği yakın ilgi ve destek beni daha çok çalışmaya yönlendirdi" diye konuştu.

(MNG-FA-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title