Haberler

Mardin'in Boztepe Köyünde Üç Dilde Mevlit Okundu

Hz Muhammed'in doğumunu ifade eden Mevlit Kandili vesilesiyle Mardin'de üç dilde mevlit okundu.

Hz Muhammed'in doğumunu ifade eden Mevlit Kandili vesilesiyle Mardin'de üç dilde mevlit okundu.

Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği (MARKÖYDER) tarafından Mardin'e bağlı Boztepe köyünde düzenlenen programa 33 köy muhtarı, bölgenin önemli kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı. 'Dinlerin ve dillerin temsilcisi olan hoşgörüler diyarı' Mardin'e bağlı Boztepe köyünde gerçekleştiren mevlitleri dinlemek için çevredeki köylerden gelen çok sayıda vatandaş köy odasına akın etti.

Mevlit Kandili nedeniyle Boztepe köy odasında organize edilen gecede, mevlithanlar Kürtçe, Arapça ve Türkçe mevlit okudu. Üç dilde ilahilerin de okunduğu gecede, bölgedeki şiddetin sona ermesi ve barışın tesisi için dualar okundu.

Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği (MARKÖYDER) Derneği Başkanı İbrahim Bilgiç, Hz. Muhammed'in doğumu olan Mevlit kandili nedeniyle Mardin'de üç dilde mevlit okuttuklarını belirterek, merkez köylere bağlı 33 muhtar olmak üzere bölgenin önemli kanaat önderlerini bir araya getirdiklerini söyledi. Özellikle bölgede yaşanan şiddetin sona ermesi ve barışın tesisi için bu gecede hep birlikte dua edildiğini belirten Bilgiç, "Hangi dilden veya dinden olursa olsun

insanlar hepsi kardeştir. Şiddet ve gözyaşı hiç kimseye fayda sağlamaz. Bu mübarek günde Kürdü, Arabı, Türkü, Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili'nde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı" dedi.

Mardin Ortaköy beldesi kanaat önderlerinden Fasih Kip ise, MARKÖYDER'in bu mübarek günde insanları üç dilde okutulan mevlitte bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kip, "Türkiye'nin en zengin kültürüne sahip olan Mardin' de Peygamber efendimizin doğumu olan Mevlit Kandili'nde Kürdü ile Arabı ve Türkü bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Kan ve gözyaşı aktığı coğrafyamızda bu anlamlı günde barış ve huzur için hep birlikte dua ettik. İnanıyorum ki bu dualarımız bu barışı tesis edecektir"

şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Boztepe Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title