Haberler

Mardin İl Yönetimi Anavatan Partisi Tabelasını Çöpe Attı

Anavatan Partisi'nden İstifa Eden Mardin İl Yönetimi, Anavatan Tabelasını Çöpe Attı. Anavatan Partisi Mardin İl Yönetimi, 9 İlçe Teşkilatı ve 757 Kayıtlı Üye Partilerinden Topluca İstifa Etti.

Anavatan Partisi'nden istifa eden Mardin İl Yönetimi, Anavatan tabelasını çöpe attı. Anavatan Partisi Mardin İl Yönetimi, 9 ilçe teşkilatı ve 757 kayıtlı üye partilerinden topluca istifa etti.

Partinin ilçe ve belde başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile birlikte parti önünde bir açıklama yapan Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, siyasi hayatlarında en acı günü yaşadıklarını söyledi. Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu eleştiren Süleyman Çelik, "Anavatan Partisi'nin sergilediği tutum bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Turgut Özal'ın misyonuna hıyanet edildi. Biz daha önce de genel merkez ve milletvekillerimize her ne olursa olsun meclisi terk

etmemeleri konusunda telkinde bulunmuştuk. Anavatan milletvekilleri, cumhurbaşkanlığı sürecinde Meclis'e gitmeyerek CHP'nin yolunu izledi. Biz, CHP yolunu izleyen bir Anavatan'da siyasete devam edemeyeceğimizi anlayınca istifa etme kararı aldık" dedi.

Uzun yıllar çatısı altında siyaset yaptıkları Anavatan'dan ayrılmalarının kendilerine büyük bir acı verdiğini ancak Turgut Özal'ın mirasını ve milletin iradesini hiçe sayan bir partide çalışamayacakları için bu kararı verdiklerini ifade eden Çelik, Anavatan ve DYP tabanının büyük bir kısmının kendileri gibi düşündüğünü öne sürdü.

Anavatan Partisi çatısı altında partinin kurulduğu günden beri muhtarlıktan il genel meclisine kadar birçok alanda hizmet verdiğini kaydeden 65 yaşındaki Mahmut Bozubey ise, Erkan Mumcu'nun kişisel ihtiraslarından dolayı istifa etmek zorunda kaldığını söyledi.

Basın açıklamasından önce partililer tarafından Anavatan tabelasının indirilerek çöp kutusuna atılması dikkat çekti.

(MNG-EST-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title