Haberler

Mardin Güvercin Festivali"

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Mardin Güvercin Festivali" gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Mardin Güvercin Festivali" gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki festival, atlı ekipler, palyaçolar, davul zurna ve def ekibinin yer aldığı kortej yürüyüşüyle renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, kente özgü güvercinler tanıtıldı, Mardin Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, festivalde yaptığı konuşmada, vatandaşlar için çalıştıklarını, vatandaşların her günü dolu dolu yaşamasını istediklerini söyledi.

Başka festivaller de düzenleyeceklerini kaydeden Yaman, kenti daha temiz ve güzel hale getireceklerini belirtti.

Festivalin, şehrin, bölgenin ve ülkenin huzuruna vesile olmasını dileyen Yaman, şöyle konuştu:

"Buradan 'Mardin bir barış şehridir' diye haykırıyoruz ve bu hep öyle olacaktır. Yaklaşık 2 yıl önce bu sokak ve caddelerde kimse yoktu. Esnaf ve turizmcimizin yüzü gülmüyordu. Mardin artık güven ve huzur şehridir. Son günlerde turist sayımızda yüzde 300'ün üzerinde bir artış var. Otellerimiz tamamen dolu. Esnafımızın yüzü gülüyor. Türkiye'de artık herkes Mardin'i görmek istiyor. Mardin yüzyıllardır barış şehriydi. Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin destekleri ile şehrimizde bu barışı sürdüreceğiz inşallah."

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da bugün Arapça, Türkçe, Kürtçe ve başka dillerde türküleri haykırdıklarını belirterek, "Güvercinlerimizi uçuracağız ve Mardin'in, Ortadoğu'nun sembolü tıpkı Kudüs gibi, yüzyıllarca barışın, semavi dinlerin sembolü olmuş bir şehir olduğunu, dosta, düşmana herkese göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise kentin geçen haftalarda birçok festivale ev sahipliği yaptığını belirterek, Mardin'in, dinlerin, dillerin beraber ve kardeşçe yaşadığı güzel bir şehir olduğunu aktardı.

Çankırı, "Bir süre bu kardeşliğimizin arasına nifak tohumları ekmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bizim birlik ve beraberliğimiz daim oldu." dedi.

Festivale, AK Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title