Haberler

Mardin: Garanti Bankası'ndan Kobi'lere Düşük Faizli Kredi

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (Mtso), Halka Bank'tan Sonra Garanti Bankası ile de İmzaladığı Protokolle Mardinli Sanayici ve Tüccara Düşük Faizli Kredi Verecek.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Halka Bank'tan sonra Garanti Bankası ile de imzaladığı protokolle Mardinli sanayici ve tüccara düşük faizli kredi verecek.

MTSO İl binasında düzenlenen törende biraraya gelen MTSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ile Garanti Bank Mardin Şube Müdürü Veysi Öztekin, yaptıkları ortak basın açıklamasında, kredi anlaşmasıyla KOBİ'lere yönelik bankacılık hizmetlerini ayrı bir işkolu olarak ele alan ilk Türk bankası Garanti ile MTSO üyelerine düşük maliyetli kredi verilmeye başlanacağını ifade etti. Garanti Bankası Mardin Şube Müdürü Veysi Oztekin ile Mardin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı tarafından imzalanan anlaşma kapsamında, protokol hakkında bilgi veren bank Şube Müdürü Öztekin, "Oda üyeleri aylık yüzde 2,05 faizle kredi kullanabilecek. Bu şu anki faiz oranlarının altında bir miktardır. Kredi başvurusunda bulunan firmaların talebi 3-4 gün içerisinde karşılanacaktır. Kredi başvurusunda vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, oda kayıt belgesi, yetkili imza sirküsü, ortakların kimlik fotokopisi ve şirket ana sözleşmesi istenecektir. Anlaşma kapsamında Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı KOBİ'ler, 36 aya kadar vadeyle, en düşük 2 bin YTL (2 milyar TL) en yüksek 250 bin YTL (250 milyar TL) tutarında nakdi ya da gayri nakdi kredi alabilecek. Kredinin geri eklemeleri aylık eşit taksitlerle yapılabilecek" dedi.

Garanti Bankası olarak 2002 yılından bu yana 87 sanayi, ticaret ve esnaf odası ve 26 eczacı odasıyla kredi anlaşması imzaladıklarını dikkat çeken Öztekin, "Oda üyesi KOBİ'lere uygun koşullarda kredi sunuyor. KOBİ'lerin faaliyet gösterdiği sektörlerin özelliklerine uygun çözümler üreten Garanti, otomotiv yan sanayi, nakliye destek, ihracat, mobilya ve imalat sanayi de dahil olmak üzere 12 sektöre yönelik "Sektör Paketleri"ni KOBİ'lerin hizmetine sunuyor" şeklinde konuştu. Mardin'de KOBİ'lere finansman desteği vermek ve sorunlarına çözüm bulmak amacını hedeflediklerini kaydeden Öztekin, "Banka olarak Türkiye'nin her yerinde var olan ekonomik durgunluğa bir nebze bile olsa çözüm bulmak ve Mardin'deki esnaf, sanayici ve tüccarına nakit bulma sıkıntısını gidermek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Yaşanan ekonomik durgunluğun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini de önemli ölçüde etkilediğini söyleyen Meclis Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, ihtiyaç duyulan kredilerin sağlanması için bankalarla görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Garanti Bankası'nın kredi miktar ve vadelerinin bu anlamda uygun olduğunu bildiren Başkan Tutaşı, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin ihtiyaçları ölçüsünde kredi kullanabileceklerini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title