Haberler

Mardin Ebru, Mardin'den İstanbul'a Uzanan El ile Bebeğine Sarıldı

Ebru, Mardin'den İstanbul'a uzanan el ile bebeğine sarıldıMARDİN'in Derik ilçesinde bugüne kadar engelli hayvanlara yaptığı protezlerle Uluslarrası iyilik ödülü alan ve, 'Hayat Tamircisi' olarak bilinen Hasan Kızıl, bu kez İstanbul'da iş kazası sonucu sağ elini kaybeden 24 yaşındaki Ebru Akkaş'a...

Ebru, Mardin'den İstanbul'a uzanan el ile bebeğine sarıldı

MARDİN'in Derik ilçesinde bugüne kadar engelli hayvanlara yaptığı protezlerle Uluslarrası iyilik ödülü alan ve, 'Hayat Tamircisi' olarak bilinen Hasan Kızıl, bu kez İstanbul'da iş kazası sonucu sağ elini kaybeden 24 yaşındaki Ebru Akkaş'a 3D printerdan mekanik bir el yaparak, Akkaş'ın bebeğine sarılmasını ve beşiğini sallamasını sağladı. Kızıl'ın getirdiği mekanik eli gören Ebru Akkaş'ın mutluluğu gözlerinden okunurken, Kızıl, Yürüteç ve protez projem çok yoğun, insanlar projem için çok mesaj atıyor. Ebru'da bunların arasından birtanesiydidiye konuştu.

İstanbul'da yaşayan ve iş kazası sonucu sağ elini kaybeden 24 yaşındaki evli iki çocuk annesi Ebru Akkaş, sağ eli olmadığından bebeğine sarılıp, onun beşeğini sallamakta zorlanınca daha önce, Hayat tamircisi olarak tanınan ve engelli hayvanlara yürüteç ve protezter yapan Hasan Kızıl'ın konu ile ilgili videolarını izleyince kendisine sosyal medyadan mesaj attı. Kızıl'a attığı mesaj sonrası onunla irtibata geçen Ebru Akkaş, durumunu anlatarak kendisine bebeğine sarılması için bir el yapmasını istedi.

Ebru Akkaş'ın talebini yerine getiren Hasan Kızıl, 3D yazıcı üzerinden kendisine bir mekanik el yaparak İstanbul'daki evine götürüp kendisine teslim etti. Kızıl'ın bir paket içirisinde evine getirdiği mekanik eli görünce duygulanan ve bunu kullanan Ebru Akkaş'ın sevinci gözlerinden okunurken, sahip olduğu mekanik el ile artık bebeğinin beşiğini sallayıp bebeğine sarılmanın mutluluğunu yaşadığı gözlendi.

Hasan Kızıl ile tanışmasını anlatan Akkaş, 24 yaşında olduğunu ve iki çocuğu olduğunu söyledi. iş kazası geçirdiğini dile getiren Akkaş, 'Sağ elimi kaybettim. Bir aylık bir bebeğim var yeni doğdu onda çok zorluk çekiyorum altını değiştirme ve biberon verirken. Bu şekilde çok zorluklarım var. Bir gün reklam filmini gördüm. Hasan Kızıl'ın çektiğinden çok etkilendim ona ulaştım mesaj yoluyla. Bana geri döndü bir protez desteği sağlayacağını söyledi. Çok etkilendim çok mutlu oldum, heyecanla onu beklemeye başladım. Şuan protez elime kavuştum mutluyumdiye konuştu.

'Hayat Tamircisi olarak bilinen ve 'Uluslararası İyilik Ödülü' sahibi olan Hasan Kızıl ise, 3 yıldır engelli hayvanların engellerini yok etmek için onlara protez yaptığını ifade ederek, Diğer projem ise küçük çocuklar ve insanlar için 3D yazıcının mekanik olanıdır. Yürüteç ve protez projem çok yoğun insan projeme çok mesaj atılıyor. Ebru'da bunların arasından birtanesiydi. protezi verdiğim zaman çok mutlu oldu ve şaşırdı. O an hemen bebeğine sarıldı. O an ki duygular böyle tarifsiz. Şuan kolu yüzde 40 veya 50 çalışıyor. Ebru'nun daha iyi bir kola ihtiyacı var. Bebeğine sarılmak için daha iyi bakması için. Çalışmalarımı geliştirmeyi düşünüyorum. Doku sensör takarak çalışmaları biyonik hale getirmeyi düşünüyorum. İnsanlara olan çalışmalarıma devam edeceğim. İlerde daha da geliştireceğim. Biyonik kol yapmayı düşünüyorumdedi.

KIZIL, 'ULUSLARARASI İYİLİK ÖDÜLÜ' ALMIŞTI

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 13 Mart'ta verilen 'Uluslararası İyilik Ödülleri'ni alanlardan biri de Hasan Kızıl'dı. Engelli bulunan 200 hayvana kendi imkanlarıyla protez ve yürüteç yapan Kızıl 'Hayat Tamircisi' olarak tanınmıştı. Ödülünü ise, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title