Haberler

SPOR Mardin'e 10 yeni halı saha

Güncelleme:

SPOR Mardin'e 10 yeni halı sahaSelim KAYA/MARDİN, (DHA)- MARDİN'in Artuklu ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkısıyla Artuklu Belediyesi'nce yaptırılan 10 halı saha, halkın hizmetine sunuldu.

SPOR Mardin'e 10 yeni halı saha

Selim KAYA/MARDİN, (DHA)- MARDİN'in Artuklu ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkısıyla Artuklu Belediyesi'nce yaptırılan 10 halı saha, halkın hizmetine sunuldu. İlçeye ayrıca tenis kortu ve spor kompleksi de yapılacağını açıklayan Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, "İnsanlarımız her şeyin güzeline layık. Yapılması gereken budur. Bunları yaparken, biz gençliği düşünüyoruz. Gençlerimiz başka yere gitmesin diye onları futbol oynamaya, kitap okumaya yönlendiriyoruz. Gençlerimiz futbola ve kitaba merak salsın diye uğraş veriyoruz" dedi.

Artuklu Belediye Başkanı AK Parti'li Abdulkadir Tutaşı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkısıyla yaklaşık 10 milyon TL'lik harcama ile yapılan 10 halı sahanın gençlerin hizmetine sunulduğunu açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 5 halı saha, tenis kortu ve çok amaçlı spor kompleksi için de söz aldıklarını kaydeden Başkan Tutaşı, bu yatırımlara da 20 milyon TL harcanacağını söyledi. Tutaşı, "İnsanlarımız her şeyin güzeline layık. Yapılması gereken budur. Bunları yaparken, biz gençliği düşünüyoruz. Gençlerimiz başka yere gitmesin diye onları futbol oynamaya ve kitap okumaya yönlendiriyoruz. Gençlerimiz futbola ve kitaba merak salsın diye uğraş veriyoruz" diye konuştu.

'NE KADAR ÇOK YAPABİLİRSEK O KADAR GÜZEL OLACAK'

Hizmetlerden memnun kalındığını belirten Başkan Tutaşı, "Bu halı sahalarımızın 5'ini kırsalda, 5'ini de merkezde yaptık. Bunlar normal standartlara uygun, 20'ye 40 sentetik kaplı halı sahalardır. Bu halı sahaları kırsaldaki vatandaşımız başka amaçlarla da kullanabiliyor. Bazen açık alanda yapılması gereken etkinliklerde de kullanılabiliyor. Geçenlerde bizi ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı'mızdan bir söz daha aldık. 5 tane daha yeni halı saha, çok amaçlı spor salonu, tenis kortu, bir de gençlik merkezi sözü aldık. İnşallah bunları da yaparsak şehirde ve kırsalda bu konuda eksiğimiz kalmayacak. Ne kadar çok yapabilirsek o kadar güzel olacak. İnsanlarımız her şeyin güzeline layık" ifadelerini kullandı.

Kumru Mahallesi'nin muhtarı Abdulkerim Sezgin de, "Gençlik ve Spor Bakanı'mız ve Belediye Başkanı'mıza şükranlarımı sunuyorum. Gençler çok seviniyor. Böyle halı sahaya ihtiyacımız vardı" diye konuştu.

Mahalleliden İsmet Sezgin ise, "Daha önce toprak sahada oynuyorduk. Zaten kısıtlı alanımız vardı. Çoğu tarlalar ekiliydi. Onun için yer bulamıyorduk. Genelde Mardin merkeze veya Kızıltepe ilçesine, ücretli halı sahalara gidiyorduk. Şimdi sağ olsunlar, köyümüze halı saha yaptılar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artuklu Mardin Tenis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title