Haberler

Mardin: Dünya Birincilerinden Nusaybinliler'e Kur'an Ziyafeti

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, en güzel Kur'an okuma yarışmalarında dünya birincilikleri alan hafızlar, vatandaşlara Kur'an ziyafeti verdi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, en güzel Kur'an okuma yarışmalarında dünya birincilikleri alan hafızlar, vatandaşlara Kur'an ziyafeti verdi.

Nusaybin İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip liselerinin düzenlemiş olduğu Kur'an-ı Kerim okuma ziyafetinde, en güzel Kur'an okuma yarışmalarında dünya birincilikleri bulunan Ankaralı Ahmet Karalı, Güney Afrikalı Abdurrahman Sadiyen, Mısırlı Mamduh Gouda Saad ve İranlı Mahdi Adeli'nin katıldığı gecede birbirinden güzel seslerle Kuran-ı Kerim okundu. İmam Hatip Lisesi arkasındaki arazide düzenlenen Kur'an ziyafetine yaklaşık 9 bin kişi katıldı. Akşam saatlerinde başlayan programa, Nusaybin İlçe Müftüsü Abdurragıp Aslan, Milli Eğitim İlçe Müdürü Namık Kemal Yaşar, Sur Dershaneleri Müdürü Şerafettin Turan ve çok sayıda eğitimci katıldı. Programın açılış konuşmasını Nusaybin İmam Hatip Lisesi Müdürü Selehattin Tekin yaptı. Bu tür programlar düzenlemeye devam edeceklerini belirten Tekin, "Bizim rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyan dünya birincilikleri kazanmış değerli hafızlarımızın o güzel seslerinin ruhumuzu süslemesi için böyle bir program düzenledik. Biz, İmam Hatip Lisesi olarak böyle programları her zaman düzenlemeye çalışacağız. Nusaybinli hemşehrilerimizle güzel seslerden güzel Kur'anımızı dinleyip, o güzel atmosferi yaşayacağız inşallah" dedi.

Daha sonra sahneye İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahi grubu çıktı. Birbirinden güzel ilahileri seslendiren öğrenciler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra sırasıyla hafızlar sahne aldı. Sahneye ilk olarak TRT'de de programlara katılan Ahmet Karalı çıktı. Karalı'nın Kur'an dinletisinden sonra sahneye sırayla İran asıllı Mahdi Adeli ve Mısırlı Hafız Mamduh Gouda Saad çıktı. Hafızların seslendirdikleri Kur'an dinletisi, izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Sahneye son olarak çıkan Güney Afrikalı Abdurrahman Sadiyen'in okuduğu sureler ve Fatiha suresini tek nefeste okuması büyük ilgi gördü. Vatandaşların salavat-ı şerife getirmesi ve hafızların dua etmesiyle program sona erdi. Yaklaşık 9 bin kişinin ayakta alkışladığı hafızlar, sahneden inerek araçlarına bindiği sırada izleyiciler, hafızlarla resim çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

Program boyunca gözyaşı döken Nusaybin Müftüsü Abdurragıp Aslan, "Gerçekten büyük bir organizasyon. Rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i böyle güzel okuyan dünya birincilikleri bulunan 4 değerli hafız kardeşlerimizin o güzel sesleri beni çok etkiledi. Kur'an-ı Kerim'in o güzel surelerini o güzel seslerinden okuyan kardeşlerimiz şunu da gösterdiler: Yani dil, ırk ve mezhep ne olursa olsun Kur'an-ı Kerim bütün insanlığa indirilmiştir. İşte, bu kardeşlerimiz o güzelliği güzel sesleriyle süsleyip bize sundu. Bizleri manevi bir atmosfere soktu. Allah onlardan da, bu programı düzenleyenlerden de razı olsun" diye konuştu.

Programdan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlardan esnaf Yakup Bilgiç, "Kulaklarımızın pas tuttuğu şu devirde bu güzel seslerle kulağımızın pasını açan başta İmam Hatip Lisesi yönetici ve öğrencileri olmak üzere değerli hafızlarımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title