Haberler

Mardin Devlet Hastanesi'nde İlk Defa Kulak Akıntısı Ameliyatı Yapıldı

Mardin Devlet Hastanesi'ne kulak akıntısı ve işitme kaybı şikayetiyle başvuran 12 yaşında bir hasta, ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Mardin Devlet Hastanesi'ne kulak akıntısı ve işitme kaybı şikayetiyle başvuran 12 yaşında bir hasta, ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Mardin Devlet Hastanesi kulak burun boğaz bölümü doktorları, sadece büyük sağlık merkezlerinde gerçekleştirilen kulak ameliyatlarını yapmaya başladı. Kulak akıntısı ve işitme azlığı yaşayan 12 yaşındaki Diyar Bal, Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli doktorların yaptığı başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Konu ile ilgili bilgi veren Mardin Devlet hastanesi Tıbbı Hizmetler Başkanı ve kulak burun boğaz doktoru Rıza Dündar, Türkiye'de büyük sağlık merkezlerinin olduğu yerler dışında yapılmayan bu ameliyatın artık Mardin'de yapıldığını söyledi. Sol kulakta bütün tedavilere rağmen geçmeyen iltihaplı akıntı ve işitme azlığı şikayetiyle başvuran hastayı başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşturduklarını belirten Dündar, "Hastaya yapılan tetkiklerde sol orta kulak ta polip adı verilen et oluşumlarının var olduğunu ayrıca kolesteatom adı verilen cilt dokusuna benzer dokunun da orta kulakta kemikçiklerde yıkıma ol açtığını saptadık. Hastanemizde görevli Op. Dr. Fatih Kemal Soy, Op. Dr. Haşmet Yazıcı, Op. Dr. Hakan Erdem ve Op. Dr. Sedat Doğan ile birlikte bu başarılı ameliyatı gerçekleştirdik. Orta kulak iltihapları özellikle akıntı ile seyreden tipleri önem arz etmekte ve mutlaka uzman kontrolüne gidilmesi gereken durumlardır. Kulak hassas bir organ olup hastalıkları ileride telafisi zor durumlara düşülmemesi için ciddiye alınmalıdır" dedi.

"İLÇELERDE DE BU TÜR AMELİYATLAR YAPILACAK"

Özellikle Mardin ve Kızıltepe Devlet Hastanelerinde sık yapılan buna benzer ameliyatların diğer ilçe hastanelerde yapılması için çalışmalar başlattıklarını belirten Dündar, "Yakın zamanda tüm ilçe hastanelerimizde kulak burun boğaz ile ilgili birçok ameliyatı yapabilir duruma geleceğiz. Böylece hastalarımızın sevk edilmesinin önüne geçerek hasta yakınlarının bu anlamda mağduriyetlerine son vermeyi amaçlıyoruz. Mardin'de bir ilke imza attık. Bu tür ameliyatlar sadece büyük sağlık merkezlerinde yapılıyordu. Bundan sonra Mardin'de yapacağız" diye konuştu.

Bu tür ameliyatların zor olduğunu anlatan Op. Dr. Fatih Kemal Soy ise, ameliyat esnasında kulakta yoğun miktarda kolestetatom olduğu, beyne doğru kemik yıkımına yol açtığı ve kritik seviyeye ulaştığını ifade etti. Bunun üzerine hastaya radikal mastoidektomi yapıldığını aktaran Soy, "Bu ameliyat özellikle çocuklarda riskleri fazla olan bir ameliyat olmakla beraber hayat kurtarıcı bir ameliyat olma özelliği de taşımaktadır. Hastamızın kulağındaki tüm hastalıklı kemik dokular temizlenerek ileride hastada hayati sıkıntılara yol açabilecek durumların önüne geçildi. Şu an hastamızın durumu iyi. Artık rahatlıkla işitebilecek duruma geldi" ifadelerini kullandı.

Ameliyatın başarılı geçmesinden dolayı kulak akıntısının geçtiğini ifade eden Diyar Bal ise doktorlarına teşekkür etti. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title