Haberler

Mardin'de Vurularak Ağır Yaralanan "Kuzey" İsimli Köpek, İstanbul'da Tedavi Altına Alındı

Geçtiğimiz hafta Mardin’nin Mazıdağı ilçesinde bacaklarından tüfekle vurulan 4 aylık "Kuzey" isimli köpek, tedavi için Mardin’den uçakla İstanbul’a getirildi.

Geçtiğimiz hafta Mardin'nin Mazıdağı ilçesinde bacaklarından tüfekle vurulan 4 aylık "Kuzey" isimli köpek, tedavi için Mardin'den uçakla İstanbul'a getirildi. İstanbul Veteriner Tıp Merkezinde Veteriner Hekim Tamer Saka tarafından tedavi altına alınan Kuzey isimli yavru köpeğin durumu iyiye gidiyor.

Sakarya'nın Sapanca'da ilçesinde patileri ve kuyruğu kesik halde bulunup yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan yavru köpeğin ardından bir acı haber de Mardin'den geldi. Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nde kimliği belirsiz kişilerce tüfekle vurulan 2 aylık yavru köpek, hayvan hakları savunucuları tarafından sahiplenildi.

Hayvanseverler tarafından vurulduğu yerde bulunan köpek, hemen Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülerek tedavi altına alındı. İlk müdahalesi ardından uçakla İstanbul'a gönderilen "Kuzey" isimli köpek, İstanbul Veteriner Tıp Merkezi'nde tedavi alındı.

"Tedavi süreci iyiye gidiyor"

Kuzey isimli köpeğin tedavisini üstlenen İstanbul Veteriner Tıp Merkezi Başhekimi Veteriner Hekim Tamer Saka, "Haziran ayının 27'sinde bu köpeğin röntgen görüntüleri ve fotoğrafları geldi bize. Bir hayvan sever grup irtibata geçmişlerdi. Onların aracılığıyla bize geldi. Uçakla köpek Mardin'den İstanbul'a geldi. Geldiğinde hem yumuşak doku enfeksiyonu vardı hem de kemik enfeksiyonu vardı. Onunla ilgili müdahalelerimiz oldu. Yara bölgeleri temizlendi. Temizlendikten sonra zaten hem ön diz ekleminde hem de arka ayaktaki topuk ekleminde herhangi bir kemik oluşumu kalmamıştı. Onun için normal bir bandaja da alamadık. Ona uygun bir şekilde bandajlama yöntemi uyguladık. Şuan için doku enfeksiyonunun önüne geçtik. Kemik enfeksiyonumuz devam ediyor. Enfektif kemikleri vücuttan uzaklaştıracağız. Daha sonrasında bunları atlatırsa ayaklarla alakalı operasyon seçeneklerimizi değerlendireceğiz" dedi.

Köpeğin durumunun iyiye gittiğini söyleyen Tamer Saka, "Buradaki seçeneğimiz, vücudun başka bir noktasından kemik alarak yeni bir kemik oluşumu sağlanabilir. Kemik enfeksiyonu atlattıktan sonraki durumu gidişatı gösterecek. Şuan için her şey çok iyi gidiyor, ayağa kalkacağız, tüm ayakları kurtaracağız diyemiyoruz. Bir sürecimiz var. Bu süreç de iyiyi gidiyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Mazıdağı Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title