Haberler

Mardin'de Voleybol Bölge Müsabakaları

Türkiye Voleybol Federasyonun 2017 yılı faaliyet programında yer alan okullararası küçük erkekler bölge grup müsabakaları Mardin'de başladı.

Türkiye Voleybol Federasyonun 2017 yılı faaliyet programında yer alan okullararası küçük erkekler bölge grup müsabakaları Mardin'de başladı.

Artuklu ilçesindeki Atatürk Spor Salonu'nda başlayan grup finallerine, Mardin, Batman, Şırnak, Van ve Bitlis takımları katılıyor. İki gün sürecek müsabakalarda ilk 2 sırayı alan takımlar, Türkiye finallerinde bölgeyi temsil etmeye hak kazanacak.

Şırnak'ın Cizre ilçesi takımı antrenörü Abdulhakim Selimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce il dışına çıkamamış ve spor yapma imkanı bulamamış sporcularla Mardin'e geldiklerini, önce tarihi ve turistik yerleri gezdiklerini şimdi de müsabakalara çıkacaklarını söyledi.

Bölgenin bu tür etkinliklerle anılmasının sevindirici olduğunu belirten Selimoğlu, şöyle konuştu:

"Takımımızı Cizre'den getirdik. Oradaki mevcut salonumuz kullanılamaz durumda. Salon olmayan bir ilçeden takımımızı getirdik. Pek fazla antrenman yapamadık. Ancak biz hem biraz tecrübeleri olsun hem de bölgede yaşanan olumsuzluklardan uzaklaşsınlar istedik. İnşallah bundan sonra bölgemiz sporla ve sportif başarılarla anılır."

Cizreli sporcu Serdar Beniş ise maçlara geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Cizre'den buraya kupayı almaya geldik." dedi.

Liselerarası voleybol müsabakaları genç kızlar yarı finali

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salonu'nda ise Türkiye liselerarası voleybol müsabakaları genç kızlar yarı final maçı, Mardin Fen Lisesi ile Hatay Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında oynandı.

Maçı 3-0 kazanan Hatay Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, maçın ardından yaptığı açıklamada, Mardin'de sağlanan güven ortamından sonra artık önemli etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Bu tür organizasyonların yapılmasının güven ortamının sağlandığının işareti olduğunu vurgulayan Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımızın tesisleşme hamlesi ilimizi olumlu etkiledi. Yepyeni ve her türlü imkana sahip tesisler yapıldı. Bu gibi sportif etkinliklerin ilimizde yapılması güven ortamının sağlandığını gösteriyor. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Bu tesislerimiz de başarılı sporcuların yetişmesine katkı sunacak. Özellikle gençlerimizin zararlı ve kötü alışkanlıklardan, bölücü ve yıkıcı faaliyetlerden uzak kalması için önleyici tedbirler olarak bakanlığımızın etkinlikleri ilimizde yoğun bir şekilde devam ediyor."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Mardin Cizre Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title