Haberler

Mardin'de Uyuyan DEAŞ Hücrelerine MİT Operasyonu: 4 Terörist Gözaltında

Güncelleme:

Mardin'in merkez Artuklu ve Mazıdağı ilçelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait uyuyan 2 hücre evine, MİT ile koordineli olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Mardin'in merkez Artuklu ve Mazıdağı ilçelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait uyuyan 2 hücre evine, MİT ile koordineli olarak düzenlenen baskınlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

UYUYAN HÜCRELERE OPERASYON

Merkez Artuklu ilçesi ile Mazıdağı ilçesinde tespit edilen, birbirinden habersiz ve 'Yalnız kurt' diye adlandırılan terör örgütü DEAŞ'a ait 2 uyuyan hücre evine, dün ve bugün Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın ortak operasyonu ile baskın düzenlendi.

Baskınla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mardin Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığının ortak çalışması neticesinde; DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere diğer örgütlerin ilimizdeki faliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Mardin Artuklu ilçesinde, 'Yalnız kurt' diye adlandırılan, uyuyan birbirinden habersiz iki ayrı DEAŞ hücresine yapılan operasyonla; DEAŞ terör örgütünün içerisinde faliyet yürüttüğü tespit edilen; Hüseyin A. S. isimli şahıs 18.09.2017 tarihinde Mardin Artuklu ilçesinde kaldığı bir evde yakalanmıştır. Ayrıca şahsın ikametinde Suriye'de DEAŞ terör örgütü faaliyetleri kapsamında hareket edip, çatışmalarda vurulup tedavi olduktan sonra buraya gelip aynı evde kalan Aaed M. isimli şahıs da yakalanarak gözaltına alınmıştır.


ÇOK SAYIDA DİJİTAL MALZEME YAKALANDI

Çatışma bölgeleriyle bağlantılı olduğu değerlendirilen kişinin kaldığı yerde yapılan aramada; Çok sayıda dijital malzeme ve dökümanlar, 1 siyah renkli kar maskesi ele geçirilmiştir. Ayrıca DEAŞ terör örgütünün Mardin'in azıdağı İlçesi'nde ikinci uyuyan DEAŞ hücresi tespit edilerek yapılan çalışmada,DAEŞ terör örgütü içerisinde faliyet yürüttüğü tespit edilen; Abdurrahim E. H. isimli şahıs 19.09.2017 Mazıdağı İlçesi'ndeki adresinde yakalanmıştır. Ayrıca aynı ikamette bulunan Ubeyde H. isimli şahıs da gözaltına alınmıştır. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları ile tahkikat devam etmektedir. Her türlü terör örgütleri ile mücadele, ülkemizin huzuru ve devletimizin güvenliği için tüm güvenlik birimlerimizin ortak çalışma ve birlikteliği ile kararlılık la sürdürülecektir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Emniyet Müdürlüğü Mazıdağı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title