Haberler

Mardin'de Uyuyan DEAŞ Hücrelerine MİT Operasyonu: 4 Terörist Gözaltında

Güncelleme:

Mardin'in merkez Artuklu ve Mazıdağı ilçelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait uyuyan 2 hücre evine, MİT ile koordineli olarak düzenlenen baskınlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

UYUYAN HÜCRELERE OPERASYON

Merkez Artuklu ilçesi ile Mazıdağı ilçesinde tespit edilen, birbirinden habersiz ve 'Yalnız kurt' diye adlandırılan terör örgütü DEAŞ'a ait 2 uyuyan hücre evine, dün ve bugün Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın ortak operasyonu ile baskın düzenlendi.

Baskınla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mardin Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığının ortak çalışması neticesinde; DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere diğer örgütlerin ilimizdeki faliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Mardin Artuklu ilçesinde, 'Yalnız kurt' diye adlandırılan, uyuyan birbirinden habersiz iki ayrı DEAŞ hücresine yapılan operasyonla; DEAŞ terör örgütünün içerisinde faliyet yürüttüğü tespit edilen; Hüseyin A. S. isimli şahıs 18.09.2017 tarihinde Mardin Artuklu ilçesinde kaldığı bir evde yakalanmıştır. Ayrıca şahsın ikametinde Suriye'de DEAŞ terör örgütü faaliyetleri kapsamında hareket edip, çatışmalarda vurulup tedavi olduktan sonra buraya gelip aynı evde kalan Aaed M. isimli şahıs da yakalanarak gözaltına alınmıştır.


ÇOK SAYIDA DİJİTAL MALZEME YAKALANDI

Çatışma bölgeleriyle bağlantılı olduğu değerlendirilen kişinin kaldığı yerde yapılan aramada; Çok sayıda dijital malzeme ve dökümanlar, 1 siyah renkli kar maskesi ele geçirilmiştir. Ayrıca DEAŞ terör örgütünün Mardin'in azıdağı İlçesi'nde ikinci uyuyan DEAŞ hücresi tespit edilerek yapılan çalışmada,DAEŞ terör örgütü içerisinde faliyet yürüttüğü tespit edilen; Abdurrahim E. H. isimli şahıs 19.09.2017 Mazıdağı İlçesi'ndeki adresinde yakalanmıştır. Ayrıca aynı ikamette bulunan Ubeyde H. isimli şahıs da gözaltına alınmıştır. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları ile tahkikat devam etmektedir. Her türlü terör örgütleri ile mücadele, ülkemizin huzuru ve devletimizin güvenliği için tüm güvenlik birimlerimizin ortak çalışma ve birlikteliği ile kararlılık la sürdürülecektir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Emniyet Müdürlüğü Mazıdağı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title